Tânărul zâmbitor și cu barbă din imagine poate să ajungă cel mai puternic om din România.

Tânărul zâmbitor și cu barbă din imagine poate să ajungă cel mai puternic om din România.

Recunoști tânărul zâmbitor și cu barbă din imagine? Fotografia în cauză a reprezentat subiectul primului scandal politic în care acesta a fost implicat, colegul său, Omar Hayssam, fiind un controversat om de afaceri sirian, astăzi aflat în temniță pentru acțiuni de terorism

Astăzi este unul dintre cei mai cunoscuți actori de pe scena politică românească. Și-a început cariera în anul 1990, când s-a înscris în Frontul Salvării Naționale. Și-a finalizat studiile – Drept la Universitatea Ecologică din București, master la SNSPA și curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare.

Din punct de vedere politic, a activat local, mai exact în Buzău, unde a fost luat sub aripa fostului senator Ion Vasile. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar. În ultimul an de activitate politică locală a devenit deputat la București, urmând apoi să facă parte din conducerea centrală a PSD.

În 2015, a fost desemnat secretar al Camerei Deputaților. Tot în același an, din cauza scandalului generat după dezvăluirea fotografiei în care a apărut alături de Omar Hayssam, om de afaceri din Siria, a fost înlăturat de către premierul Victor Ponta din funcția de consilier onorific al primului-ministru.

Scandalul cu Omar Hayssam nu i-a oprit însă ascensiunea politică. A devenit, în anul 2017, lider de grup al deputaților PSD, apoi vicepremier în cabinetul condus de Mihai Tudose. Ți-ai dat seama cine este tânărul zâmbitor din fotografie? Toate indiciile arată către un singur politician: Marcel Ciolacu.

Probabil ți-ai dat seama despre ce tânăr este vorba, odată ce am amintit scandalul cu afaceristul sirian Omar Hayssam. Tensiunea generată de fotografia în care apăreau împreună a fost și primul scandal de presă în care a fost implicat liderul PSD de astăzi, Marcel Ciolacu.

Povestea fotografiei a fost abordată des în spațiul public. Marcel Ciolacu și Omar Hayssam au fost surprinși la o partidă de vânătoare. Se spune că afaceristul sirian avea, la vremea respectivă, interese economice în zona Buzăului, beneficiind și de pe urma privatizării companiei Foresta Nehoiu.

stiricalitative