Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Ce trebuie sa porti, azi, in portofel ca sa ai noroc la bani
Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducatorii cetelor de ingeri, avand aripi si purtand sabii, ca simbol al biruintei, si sunt calauze ale sufletelor in drumul acestora spre Rai.
Sfintii Mihail si Gavriil. Traditii si obiceiuri
In trecut, in societatea traditionala bucovineana, Arhanghelii erau sarbatoriti pentru ca „ei sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte, rugandu-se lui Dumnezeu pentru sanatatea acestora”. Arhanghelii, in viziunea populara, asista si la judecata de apoi, sunt patroni ai casei, ard pacatele acumulate de patimile omenesti firesti si purifica, prin post, constiintele.
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. In zonele muntoase, in care Arhanghelii erau celebrati si ca patroni ai oilor, stapanii acestor animale faceau o turta mare din faina de porumb, numita „turta arietilor” (arietii fiind berbecii despartiti de oi), ce era considerata a fi purtatoare de fecunditate.
Aceasta turta se arunca in dimineata zilei de 8 noiembrie in tarla oilor, odata cu slobozirea intre oi a berbecilor. Daca turta cadea cu fata in sus era semn incurajator, de bucurie in randul ciobanilor, considerandu-se ca in primavara toate oile vor avea miei, iar daca turta cadea cu fata in jos era mare suparare in satele si targurile bucovinene se faceau si se fac si astazi, de 8 noiembrie, pomeniri si praznice pentru cei morti iar, in biserici, fiecare crestin aprinde cate o lumanare ca sa aiba asigurata lumina de veci, calauzitoare pe lumea cealalta.
Acești arhangheli sunt considerați a fi printre cei mai importanți în teologia creștină și sunt venerați în mod special în tradiția creștin-ortodoxă. Arhanghelul Mihail este adesea asociat cu protecția și puterea divină, în timp ce Arhanghelul Gavriil este asociat cu vestirea veștilor divine și a planurilor divine.
În ceea ce privește portofelul de mâine pentru a atrage norocul la bani, există o varietate de obiecte considerate a avea puteri de atragere a prosperității. În funcție de credințele și tradițiile personale, unii cred că ar trebui să porți o bancnotă de bani sau o monedă considerată norocoasă, cum ar fi moneda chineză de noroc, o hârtie roșie sau chiar o piatră prețioasă. În plus, multe persoane cred în puterea simbolurilor de noroc, cum ar fi trifoiul cu patru foi sau amuletele specifice culturii și credințelor personale.
Indiferent de obiectul specific pe care îl alegi, intenția, credința și acțiunile tale pozitive pot juca un rol esențial în atragerea norocului.