Langoșii cei mai pufoși, preparați dintr-un aluat fără frământare… Deliciu garantat, de-ți vine să-ți lingi degetele!

Langoșii cei mai pufoși, preparați dintr-un aluat fără frământare… Deliciu garantat, de-ți vine să-ți lingi degetele!

Langoși pufoși fără frământare – Deliciu tradițional care te va cuceri!

Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 30 ml ulei
  • 150 ml lapte cald
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 ouă (la temperatura camerei)

Mod de preparare:

  1. Pregătirea aluatului:
    • Cerneți făina într-un bol mare și amestecați-o cu drojdia uscată.
    • Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați uleiul, laptele cald, apa, zahărul, sarea și un ou.
    • Amestecați toate ingredientele folosind o lingură, până când obțineți un aluat gros și lipicios.
  2. Prima fermentare:
    • Ungeți suprafața aluatului cu puțin ulei pentru a preveni uscarea.
    • Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul la dospit timp de 1 oră, până își dublează volumul.
  3. A doua fermentare:
    • După ce aluatul a crescut, adăugați al doilea ou și amestecați din nou folosind o lingură, până când oul se încorporează complet (aproximativ 3-4 minute).
    • Acoperiți din nou bolul și lăsați aluatul să mai crească timp de 20 de minute.
  4. Modelarea langoșilor:
    • După ce aluatul a crescut, ungeți-vă mâinile cu ulei și rupeți bucăți de aluat.
    • Formați langoșii prin întindere ușoară, fără a-i apăsa prea mult.
  5. Prăjirea:
    • Într-o tigaie adâncă, încălziți uleiul (aproximativ 1,5 degete adâncime) la o temperatură medie (nivel 7 din 9).
    • Prăjiți langoșii pe ambele părți până devin aurii. Reglați temperatura la 5-6, în funcție de aragaz, pentru a evita arderea.
    • În timpul prăjirii, turnați din când în când ulei fierbinte deasupra langoșilor pentru a crea bule apetisante pe suprafața acestora.
Citește și  Doliu în lumea filmului. Un actor cunoscut a murit în urmă cu puțin timp

Sfaturi utile:

  • Serviți langoșii simpli, pudrați cu zahăr sau unși cu smântână și brânză.
  • Aluatul fiind moale și aerat, nu trebuie frământat pentru a obține langoși pufoși.
  • Consumați-i proaspeți pentru a savura textura și aroma lor inconfundabilă.
Citește și  Tragedie în lumea teatrului A murit actorul Romulus Sârbu

Acesta este un desert sau gustare rapidă care vă va aduce aminte de bucătăria tradițională de odinioară!

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *