Ce spune felul în care dormi despre sănătatea ta. Cea mai bună poziţie de somn

Ce spune felul în care dormi despre sănătatea ta. Cea mai bună poziţie de somn

Cei mai mulți aleg să adoarmă în poziția cea mai confortabilă, dar asta nu înseamnă și că este și cea mai bună pentru trupul tău. Există o legătură foarte strânsă dintre sănătatea ta și modul în care alegi să te pui la somn. Desigur că majoritatea persoanelor își schimbă partea pe care dorm în timpul somnului, în mod inconștient. Cu toate astea, importantă este prima poziție în care te pui în pat. Cum trebuie, de fapt, să dormi și ce spune asta despre starea ta de sănătate?

Ce spune poziția în care dormi despre sănătatea ta: puțini știu astaCei mai mulți oameni se pun la somn în cea mai confortabilă poziție. Cu toate că cel mai tare contează felul în care se simt atunci când se pun în pat, realitatea este alta pentru că nu toate pozițiile sunt bune pentru trupul sau organismul nostru. Chiar felul în care te pui la somn spune multe despre starea de sănătate a noastră.

Pe partea dreaptă: este posibil să ai probleme cu stomacul dacă adormi de cele mai multe ori așa. Asta se datorează din cauza poziției. Sucul gastric curge cu ușurință înapoi în esofag. De asemenea, în același timp există o presiune asupra pancreasului, ceea ce îl împiedică să funcționeze corect.

Pe partea stângă: poziția aceasta este utilizată de mai puțini oameni, dar este cea mai bună. Aceasta reduce riscul de boli cardiovasculare. Artera principală este curbată spre stânga, lucru care asigură un flux sanguin normal.

Cum trebuie să dormi?Ghemuit: chiar dacă respecți regulile și adormi pe partea stângă, nu este bine să dormi ghemuit. Spatele și sistemul respirator vor avea de suferit. Mai exact, coloana vertebrală se curbează prea mult, iar alte organe strâng plămânii și compromit respirația corectă.

Dormit pe spate: somnul pe spate creează o simetrie, dar dăunează respirației. Este cel mai probabil să suferi de hipertensiune arterială și aritmie. De asemenea, unele persoane riscă un atac de cord sau accident vascular cerebral. Oamenii care dorm pe spate sforăie adesea.

Citește și  Jador a ales Muntele Athos pentru relaxare

Pe burtă: poziția aceasta ușurează discurile intervertebrale și susține poziția naturală a coloanei vertebrale. Este posibil să suferi de dureri de spate dacă alegi să dormi astfel. De asemenea, este recomandat să schimbi rapid poziția dacă ai probleme cu gâtul. Dacă întorci capul într-o parte, coloana verticală devine tensionată.

Alegerea posturii de somn depinde și de prezența bolilor cronice. Oamenii care sforăie în timpul somnului nu ar trebui să doarmă pe spate, iar pacienții cu probleme cardiace nu ar trebui să doarmă pe partea stângă.

stiricalitative