Anca Sigartău a câștigat lupta cu cancerul Nu a fost un deal cu Dumnezeu. Eu am ținut postul că știam că mor voiam să mă pregătesc

Anca Sigartău a câștigat lupta cu cancerul Nu a fost un deal cu Dumnezeu. Eu am ținut postul că știam că mor voiam să mă pregătesc

Este bine-cunoscut deja că în România, cancerul face anul mii de victime. Celebra actriță Anca Sigartău a fost invitată la emisiunea „Voi cu Voicu”, unde a povestit experiența prin care a trecut ea cu boala. Spune că cu ajutorul credinței în Dumnezeu a reușit să înfrângă această bătălie nemiloasă.

„Eu am povestit despre această întâmplare. În momentul în care am primit un diagnostic care… Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. 

Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soţul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct”, a povestit spune Anca Sigartău.

Odată ajunsă în spital, a făcut șii tratamentul. A cerut să plece de acolo, însă doctorii îi spuneau că nu o pot lăsa să facă asta. Tumora ei se dezvolta rapid și a crescut 8 centimetri în 3 săptămâni, timp în care făcea și tratament cu citostatice.

„Atunci a fost momentul când am spus că, cu toate astea, vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. 

Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Am primit multe mesaje, că dacă ţin postul, mă fac bine. 

Dar nu a fost un deal cu Dumnezeu, că dacă ţin postul mă fac bine. Eu știam că mor, nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult şi am vrut să mă pregătesc. Știam că sunt lucruri, ca răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci până la urmă.”

Pe 20 decembrie a fost la controlul periodic, moment în care, doctorul care o trata a fost șocat.

 „Unde este tumora? Ce ai făcut?”. I-am zis, eu vă spun ce am făcut, dar nu o să mă credeţi. Am ţinut post, atât.

Înăuntrul meu, ştiam că dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ţinut postul, ştiam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu şi nici nu voi face”, a povestit Anca Sigartău, într-un interviu exclusiv la emisiunea „Voi cu Voicu”, de la Antena 3.

stiricalitative