Cum fac maicutele sarmalele de post cu un gust aparte Reteta de la Manastirea Prislop

Cum fac maicutele sarmalele de post cu un gust aparte  Reteta de la Manastirea Prislop

Pentru ca ne aflam in perioada postului, va recomandam o reteta adecvata.

Desi nu contin carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase.

Ingrediente pentru sarmale de post:

1 varza murata mare450 g ciuperci champignon1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina1 felie mica telina rasa1 ceapa mare tocata fin

Citește și  Vedeta care a rămas văduvă la 28 de ani face dezvăluri emoționante.

130 g orez300 ml suc de rosii3 linguri pasta de rosii1-3 frunze dafin1 lingurita cimbru uscat

1/2 legatura patrunjel verde tocat maruntsarepiper proaspat macinatboabe de piper

2 crengute de cimbru1 praf oregano2-3 linguri uleiapa fiarta

Mod de preparare:

Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim impreuna inca 1 minut.

Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.

In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Mai tinem pe foc inca 1-2 minute.

Citește și  Gabriela Cristea VINDE cozonaci Cat costa un cozonac pregatit chiar de prezentatoarea de la Mireasa

Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.

Citește și  Anunţul CUMPLIT Din păcate e adevărat. LAURA LAVRIC.

Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie.

Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Le servim calde.Se pot servi cu mamaliguta si ardei iute.

stiricalitative