Lista alimentelor pe care le primesc românii anul acesta de la stat. Produsele au fost modificate
Persoanele aflate în situații vulnerabile vor beneficia în 2024 de tichete sociale pentru produse alimentare, mese calde, dar și de pachete cu alimente. Iată care sunt alimentele pe care românii defavorizați le vor primi anul acesta, după ce lista produselor s-a modificat.
Ce alimente primesc românii anul acesta de la stat
Anul acesta, persoanele aflate în situații vulnerabile vor beneficia de tichete sociale pentru produse alimentare, mese calde și pachete cu alimente.
Conform normelor programului, ce sunt cuprinse în HG 70/2024, aplicabilă deja, pachetele alimentare vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție, de către fiecare beneficiar în parte, așa cum s-a stabilit printr-o hotărâre apărută în luna februarie.
Aceasta nu este singura schimbare, deoarece modificări recente s-au făcut și în ceea ce privește lista cu produsele oferite personalelor defavorizate. Potrivit antena3.ro, din listă a fost eliminată smântâna de gătit, iar cantitatea de făină și carne conservată de porc a fost redusă. Astfel, pachetele cu alimente de anul acesta vor avea următoarele produse:
-Lapte UHT: o cutie de 1 l;
-Ulei: o sticlă de 1 l;
-Orez: o pungă de 1 kg;
-Făină albă de grâu: 3 pungi de 1 kg fiecare;
-Mălai: 3 pungi de 1 kg fiecare;
-Paste făinoase: 2 pungi de 400 g fiecare;
-Zahăr tos: 3 pungi de 1 kg fiecare;
-Conservă de carne de porc: 3 cutii de 300 de g fiecare;
-Conservă pateu de ficat de porc: 4 cutii de 200 de g fiecare;
-Roșii în bulion: 2 cutii de 400 de g;
-Conservă de mazăre: 2 cutii de 400 de g;
-Gem de fructe: 1 borcan de 360 de g.
Cum pot fi ridicate pachetele cu alimente
Conform normelor, persoanele defavorizate vor putea primi pachetele în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire a produselor alimentare.
De asemenea, pachetele cu alimente se vor ridica personal de la centrele de distribuire din localitatea de domiciliu.
Totuși, excepție fac beneficiarii care nu se pot deplasa la centrele de distribuire. Astfel, în cazul destinatarilor finali nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale vor trebui să asigure livrarea pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora.
Anul acesta, pachetele vor avea o valoare de cel mult 125 de lei și se vor acorda, o dată la șase luni, persoanelor cu venituri mici, respectiv celor ce primesc ajutor de incluziune, ajutor pentru familia cu copii sau celor care se află în situații critice de viață.