David Popovici suporta costurile protectiei private la JO Paris.

David Popovici suporta costurile protectiei private la JO Paris.

Inotatorul David Popovici a starnit controverse prin decizia de a nu ramane in Satul Olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris si de a suporta integral costurile serviciilor de protectie privata. Iata ce a declarat in detaliu sportivul despre aceasta decizie si care sunt motivele care stau la baza alegerii sale.

David Popovici a clarificat motivele pentru care a ales sa nu stea in Satul OlimpicIntr-o postare pe Facebook, David Popovici a dezvaluit ca a optat pentru cazarea intr-un hotel obisnuit de 3 stele, in afara Satului Olimpic, si ca va acoperi cheltuielile pentru serviciile de protectie privata, impreuna cu echipa sa. Acesta a subliniat ca nu doreste ca protectia sa sa fie finantata din fonduri publice, aspect confirmat de presedintele Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, Camelia Potec, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, si secretarul general al COSR, George Boroi.

David Popovici a explicat ca are nevoie de liniște și concentrare pentru a se pregati pentru Jocurile Olimpice, iar aceasta decizie logistica ii permite sa-si mentina rutina si sa se concentreze pe performanta sa. De asemenea, sportivul a subliniat importanta asigurarii protectiei si sigurantei sportivilor si a echipelor lor, precum si respectarea protocolului de securitate stabilit de organizatori.

Decizia de a nu sta in Satul Olimpic nu este una exceptionalaContrar perceptiei gresite conform careia alegerea lui David Popovici ar fi una neobisnuita, sportivul a dezvaluit ca decizia de a nu sta in Satul Olimpic a fost luata in urma unei analize atente a conditiilor din Paris si a necesitatilor de pregatire pentru competitia olimpica. Alegerea unui hotel obisnuit de 3 stele, in locul unui hotel de lux, a fost facuta in mod deliberat pentru a asigura conditiile optime de antrenament si odihna.

De-a lungul istoriei Jocurilor Olimpice, alti sportivi romani au optat pentru cazarea in afara Satului Olimpic, in special in discipline precum canotaj si caiac-canoe. De asemenea, Popovici a subliniat ca echipa sa a comunicat in mod repetat atat FRNPM, cat si COSR, ca serviciile de protectie privata vor fi suportate integral de ei, fara implicarea fondurilor publice.

In concluzie, decizia lui David Popovici de a nu sta in Satul Olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris, dar de a suporta costurile serviciilor de protectie privata, a starnit dezbateri in mediul sportiv romanesc. Cu toate acestea, sportivul a explicat detaliat motivele care au stat la baza acestei alegeri si a subliniat importanta asigurarii conditiilor optime de pregatire pentru a-si reprezenta tara cu mandrie si integritate la competitia olimpica.

stiricalitative