Florin Piersic Noutati despre starea de sanatate

Florin Piersic Noutati despre starea de sanatate

Institutul Inimii din Cluj-Napoca a transmis ultimele noutăți privind starea de sănătate a actorului Florin Piersic, care a fost supus unei intervenții chirurgicale de extragere a sondelor de stimulare și îndepărtare a stimulatorului cardiac. Operația a fost realizată cu succes, iar starea sa este stabilă în prezent.

Managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Florin Crișan, a oferit detalii despre intervenția de extragere a sondelor de stimulare și îndepărtare a stimulatorului cardiac la care a fost supus Florin Piersic. Operația a fost impusă de o infecție care a afectat dispozitivul implantat, iar procedura a fost efectuată fără complicații de o echipă condusă de medici specializați.

Starea de sănătate a actorului este stabilă, iar medicii vor continua monitorizarea postintervențională și tratamentul necesar pentru a elimina orice risc. În perioada următoare, se va stabili parcursul medical al lui Florin Piersic pentru rezolvarea altor afecțiuni preexistente.

Florin Piersic, un actor emblematic al cinematografiei românești, a devenit cunoscut pentru interpretarea personajului Mărgelatu în seria de filme regizate în perioada 1980-1987. Cu toate acestea, puțini știu că Piersic trebuia inițial să apară în alt rol decât cel al faimosului justițiar aventurier.

Inițial distribuit în rolul boierului Pană, acesta avea să fie jucat de alt actor, iar destinul a făcut ca Florin Piersic să devină Mărgelatu, sub îndrumarea scriitorului și scenaristului Eugen Barbu.

Mărgelatu a devenit „marca înregistrată” a lui Florin Piersic, iar filmele în care a interpretat acest personaj continuă să fie apreciate și vizionate cu plăcere de publicul românesc.

Citește și  Tinu Veresezan, îndurerat de pierderea mamei

Florin Piersic, unul dintre cei mai apreciați actori ai cinematografiei autohtone, se recuperează în prezent după intervenția chirurgicală la care a fost supus. Echipa medicală de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a reușit să înlăture stimulatorul cardiac infectat, iar starea sa este stabilă. Actorul va continua să fie monitorizat și tratat pentru eventualele complicații, iar medicii își vor stabili planul de acțiune pentru rezolvarea altor probleme de sănătate.

stiricalitative