Platforma Meta a picat. Facebook și Instagram nu mai pot fi folosite de utilizatori

Platforma Meta a picat. Facebook și Instagram nu mai pot fi folosite de utilizatori

Facebook și Instagram au picat, în data de 5 martie 2024. Utilizatorii rețelelor sociale nu își mai pot accesa conturile.

Cea mai mare întrerupere globală a durat 7 ore

În octombrie 2021, platforma lui Mark Zuckerberg a cunoscut o întrerupere globală record, care a durat șapte ore. O persoană din interior a afirmat că întreruperea, care a afectat Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger, a dus la o pierdere de venituri estimată la 100 de milioane de dolari pentru companie.

Problema a fost cauzată de o actualizare defectuoasă care a deconectat serverele Facebook de la internet. Pentru a remedia problema, inginerii au fost nevoiți să se deplaseze personal la centrul de date al companiei din Santa Clara, chiar dacă o mare parte din personalul Facebook lucra încă de acasă în acel moment.

Citește și  Dumitru Constantin Dulcan Arsenie Boca sfatuia ca ori de cate ori vrei sa rezolvi ceva sa spui de 7 ori

Potrivit declarației oficiale a Facebook, problema a apărut din cauza unei modificări de configurare a „routerelor backbone” ale companiei, care sunt responsabile de coordonarea traficului de rețea între centrele sale de date. Întreruperea traficului de rețea a avut un efect în cascadă, determinând oprirea serviciilor, scrie Daily Mail.

stiricalitative