Pensionarii primesc mai mulți bani în februarie

Pensionarii primesc mai mulți bani în februarie

Pensionarii care primesc mai mulți bani din luna februarie. Când vor intra banii pe card, anunț important pentru beneficiari.Veste bună pentru pensionarii din România, care vor primi mai mulți bani în luna februarie. O categorie de vârstinici va beneficia de această sumă suplimentară. Cine sunt seniorii care încasează banii?

Mai mulți bani pentru pensionarii din România

Anul 2024 a venit cu o majorare a pensiilor pentru toți pensionarii din țară, cu excepția celor care încasează indemnizații speciale. De la 1 ianuarie 2024, sumele au fost indexate cu 13,8 la sută.

Astfel, punctul de pensie a crescut cu 13,8%, de la 1.785 lei la 2.032 lei. De altfel, vârstnicii din România vor beneficia de încă o creștere a indemnizațiilor, în urma recalculării din luna septembrie a acestui an.

În februarie, pensiile sunt livrate mai devreme, potrivit oficialilor Casei Naționale de Pensii. Distribuirea acestora la domiciliul beneficiarilor a început deja de la 1 februarie, urmând să se facă până la data de 15 februarie.

Pe de altă parte, cei care primesc sumele de bani în cont curent sau cont de card, vor încasa pensiile în data de 12 februarie, așa cum se întâmplă în fiecare lună. Sumele vor intra pe card până pe 15 februarie, cel târziu.

Citește și  Cristi Borcea înlătură-o pe Mihaela de la conducerea hotelului de pe litoral

Cine sunt vârstnicii care primesc un ajutor financiar în luna februarie

Mai mult, o categorie de pensionari va avea de venituri în plus în a doua lună din acest an. Este vorba despre vârstnicii cu venituri modeste, beneficiari ai programului “Sprijin pentru România”.

Ei vor primi pe cardurile sociale 250 de lei, sumă acordată o dată la două luni, până la finalul anului. Banii ar urma să fie distribuiți după jumătatea lunii februarie, cel mai probabil pe data de 18.

Cu acest ajutor financiar, seniorii pot cumpăra produse alimentare sau mese calde. Beneficiari sunt vârstnicii din sistemul public de pensii, „aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/ casele de pensii sectoriale”, care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

În acest an, pensionarii cu venituri reduse vor primi cei 250 de lei la fiecare două luni, cardurile urmând să fie alimentate de șase ori. Astfel, în total, până la finalul anului vor încasa 1.500 de lei.

Pensionarii din România vor primi mai mulți bani în luna februariePensii mai mari pentru pensionarii din România! Anul 2024 a adus o majorare a sumelor încasate de vârstnici în țara noastră. Această majorare se aplică tuturor pensionarilor, cu excepția celor care primesc indemnizații speciale. De la 1 ianuarie 2024, pensiile au fost indexate cu 13,8%, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a veniturilor acestora.

Citește și  Secretul pentru cel mai gustos pilaf nu mai fierbe orezul in apa

Astfel, punctul de pensie a crescut cu 13,8%, ajungând de la 1.785 de lei la 2.032 de lei. Această mărire a fost bine primită de către pensionari, care se bucură acum de un venit mai mare și de o viață mai confortabilă.

O altă veste bună pentru pensionarii din România este că pensiile vor fi livrate mai devreme în luna februarie. Potrivit oficialilor Casei Naționale de Pensii, distribuirea pensiilor la domiciliul beneficiarilor a început deja din data de 1 februarie și se va încheia până la data de 15 februarie. Astfel, vârstnicii vor putea beneficia de banii lor mai devreme decât de obicei.

Cei care primesc pensiile prin intermediul contului curent sau al cardului bancar vor primi sumele în data de 12 februarie, așa cum se întâmplă în fiecare lună. Aceștia vor avea banii disponibili pe card până cel târziu pe data de 15 februarie.

Categorie specială de pensionari va primi un ajutor financiar în luna februarieÎn plus față de majorarea pensiilor, o categorie specială de pensionari va beneficia de un ajutor financiar suplimentar în luna februarie. Este vorba despre vârstnicii cu venituri modeste, care sunt beneficiari ai programului “Sprijin pentru România”.

Citește și  Studenta Eliza Maria Iliescu inceput de succes la doua facultăți

Acești pensionari vor primi pe cardurile sociale suma de 250 de lei, o dată la două luni, până la finalul acestui an. Banii ar urma să fie distribuiți după jumătatea lunii februarie, cel mai probabil pe data de 18. Această sumă suplimentară va ajuta pensionarii să își acopere necesitățile de bază, cum ar fi achiziționarea de produse alimentare sau mese calde.

Beneficiarii acestui ajutor financiar sunt vârstnicii din sistemul public de pensii, care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei și care sunt înregistrați în evidența caselor de pensii sectoriale sau sunt beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Astfel, în acest an, pensionarii cu venituri reduse vor primi suma de 250 de lei la fiecare două luni, urmând să fie alimentați de șase ori. Până la finalul anului, aceștia vor încasa un total de 1.500 de lei.

În concluzie, pensionarii din România au motive de bucurie în luna februarie. Pe lângă majorarea pensiilor, aceștia vor primi și un ajutor financiar suplimentar, care îi va ajuta să își acopere cheltuielile de bază. Distribuirea pensiilor a început deja, iar banii vor intra pe cardurile beneficiarilor până cel târziu pe data de 15 februarie. Astfel, vârstnicii din România se pot bucura de un venit mai mare și de o viață mai confortabilă.

stiricalitative