MAI AI ACASĂ VREO BANCNOTĂ DE UN MILION DE LEI DIN 2003? CU CE SUMĂ URIAȘĂ DE VINDE ACUM, ÎN 2024
Internetul poate să ascundă, uneori, mici „comori”, printre acestea numărându-se monedele și bancnotele vechi, dar și alte obiecte ce pot fi adăugate la colecțiile personale. De data aceasta, avem în atenție o bancnotă de un milion de lei din anul 2003. Este celebra bancnotă în care apare portretul scriitorului Ion Luca Caragiale (1852-1912). Cu ce sumă uriașă se vinde acum, în 2024? Vezi mai jos informațiile.
La o scurtă vizualizare a mai multor platforme, de profil sau nu, se poate observa faptul că românii încă mai dețin bancnote și monede vechi de peste două decenii. De data aceasta, în prim-plan avem o bancnotă de un milion de lei din anul 2003. Este bancnota pe care apare portretul scriitorului român Ion Luca Caragiale (n. 1852 – d. 1912). Bancnota de 1.000.000 de lei se vinde, în 2024, la un preț uriaș. Vezi în continuare, în articol, ce elemente de numismatică are și la ce preț se regăsește pe internet. Poate fi o „comoară” în colecția proprie!
Ce preț are o bancnotă de un milion de lei din anul 2003?
Conform unui anunț postat pe o platformă, o bancnotă de un milion de lei din 2003 se vinde la un preț uriaș. Conform anunțului, bancnota emisă pe polimer se află în stare foarte bună și sunt disponibile două bucăți. Prețul este de 1.000 de lei. Totodată, în anunț se specifică faptul că se oferă livrare cu verificare, iar bancnota este vândută de o persoană fizică.
„Bancnotă 1.000.000 – emisă în anul 2003. Bancnota e în stare foarte bună. Disponibile 2 bucăți”, se arată în anunț, pe Olx.
Cum se identifică bancnota de 1.000.000 de lei din 2003?
Acum, vă oferim câteva detalii legate de bancnota de un milion de lei din anul 2003. Bancnota de 1.000.000 de lei a apărut în urmă cu peste două decenii, în luna decembri. Nuanța predominantă a bancnotei este albastru deschis. Conform datelor BNR – Banca Națională a României, există mai multe elemente care apar pe avers și revers.
Apar elemente pe avers, precum:
- Portretul lui Ion Luca Caragiale, dramaturgul care a trăit între 1852 și 1912;
- Violeta, elementul floral;
- Simbolul pentru teatru, și anume masca de teatru;
- Stema României, denumirea băncii și medalionul cu sigla „BNR”;
- Valoarea nominală, atât în cifre, cât și în litere, dar și anul emisiunii;
- Semnături: guvernatorul, casierul central și cea a scriitorului (în facsimil).
Elemente de pe revers: numărul și seria bancnotei; sigla „BNR”; denumirea băncii; valoarea nominală; Masca Tragediei; statuia scriitorului român; clădirea Teatrului Național din București; textul „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEȘTE CONFORM LEGILOR”.