După două luni de când a fost prins în Germania și reținut de autorități, Cătălin Cherecheș se pregătește să facă prima declarație în dosarul în care este anchetat.

După două luni de când a fost prins în Germania și reținut de autorități, Cătălin Cherecheș se pregătește să facă prima declarație în dosarul în care este anchetat.

Au trecut aproape două luni de când Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, a fost prins de autoritățile din Germania după ce a fugit din România pentru a scăpa de condamnarea cu 5 ani de închisoare, în urma acuzațiilor pentru corupție. Acum, fostul politician se pregătește să facă prima sa declarație în acest dosar.

Ce ar urma să declare Cătălin Cherecheș?

În prezent, fostul primar din Baia Mare se află într-un penitenciar din Germania, după ce, în luna noiembrie, a fost prins de polițiștii bavarezi, la câteva săptămâni după ce fugise din România pentru a scăpa de condamnarea pe care o primise.Reamintim că fostul politician a fost acuzat pentru corupție, mai exact trafic de influență, luare și dare de mită și a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

După două luni petrecute în spatele gratiilor în Germania, Cătălin Cherecheș urmează să facă prima sa declarație în acest dosar. Potrivit antena3.ro, Cătălin Cherecheș a depus o contestație în anulare în ceea ce privește decizia de condamnare pe care a primit-o. Această contestație este în curs de revizuire la Curtea de Apel din Cluj, iar judecătorii din România au trimis o cerere de citare a lui Cătălin Cherecheș în penitenciarul din Germania, pentru ca acesta să se prezintela termenul următor al procesului și să își spună, pentru prima dată, punctul de vedere.

Conform sursei citate anterior, Cherecheș ar urma să se înfățișeze la proces prin videoconferință și ar fi de acord să vorbească, acesta susținând faptul că a fost condamnat pe nedrept. Mai mult, fostul primar din Baia Mare ar considera că decizia sa de condamnare ar trebui anulată și rejudecată.

Autoritățile germane vor analiza cererea de extrădare a lui Cherecheș, înaintată de Ministerul Justiției din România

Ministerul Justiției din România a înaintat o cerere pentru extrădarea lui Cătălin Cherecheș, aceasta urmând să fie judecată de autoritățile din Germania, acolo unde bărbatul se află în prezent. Mai exact, judecătorii germani vor analiza condițiile din penitenciarele din România, după ce au primit toate actele necesare în acest caz.

În urmă cu ceva timp, avocatul Adrian Cuculis și-a spus părerea despre această situație, considerând că rezultatul acestei analize va fi, cel mai probabil, în favoarea lui Cherecheș, având în vedere condițiile actuale din închisorile de la noi din țară.

Citește și  Primele imagini cu băiețelul lui George Simion Cu cine seamănă micuțul de nici o săptămână.

„Eu zic că în favoarea lui.În defavoarea nu are de ce pentru că noi știm cum arată penitenciarele de la noi. Poate că nu toate sunt în situații rele, dar o bună parte dintre ele arată rău. Nu arată bine deloc din punct de vedere al condițiilor respective și atunci avem o situație care lui teoretic i-ar fi favorabilă.
Probabail că dacă faci analiza pe 2-3 penitenciare mai <<de Doamne ajuta>>, da este în defavoarea lui, dar dacă se face o analiză la întreg sistemul de justiție nu cred că ar fi în defavoarea lui”,a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

sursa: wowbiz.ro

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *