Fostul guvernator al statului Kentucky, Julian Carroll, a murit la vârsta de 92 de ani

FRANKFORT, Ky. (AP) – Fostul guvernator al statului Kentucky, Julian Carroll, care a condus eforturile de îmbunătățire a școlilor publice și de modernizare a sistemului judiciar al statului în anii 1970 – și care ulterior și-a reluat cariera politică în calitate de legislator – a murit duminică, a anunțat familia sa. El avea 92 de ani.

Carroll a urcat în funcția de guvernator în timpul unei perioade în care guvernatorii din Bluegrass State încă dominau agenda legislativă, ceea ce i-a permis să modeleze un spectru larg de politici din Kentucky. Însă administrația sa a fost ulterior pătată de un scandal de mită care a cuprins un fost președinte al Partidului Democrat de stat.

Carroll, un democrat, a fost guvernator din 1974 până în 1979 și a revenit cu succes în 2004, când a fost ales senator al statului.

„Ca familie, cu cea mai mare durere în suflet deplângem pierderea iubitului nostru tată, bunic și străbunic”, a declarat familia sa într-un comunicat. „Credința sa fermă și perspectiva pozitivă asupra vieții… și dragostea constantă pentru familia sa, precum și inima sa generoasă și îmbrățișarea sa caldă ne vor lipsi pentru totdeauna.”

Actualul guvernator democrat al statului Kentucky, Andy Beshear, a declarat într-o postare pe o rețea de socializare că Carroll „și-a dedicat cariera serviciului public. Timp de zeci de ani a lucrat pentru a sprijini educația publică și pe cei pe care i-a reprezentat în Frankfort”.

În omagiul său adus lui Carroll, președintele Senatului din Kentucky, Robert Stivers, un republican, a declarat că „puțini vor avea o carieră la fel de distinsă ca a lui”. Președintele Camerei Reprezentanților din Kentucky, David Osborne, de asemenea republican, a oferit „cele mai profunde condoleanțe” familiei lui Carroll și a remarcat viața politică de zeci de ani a fostului guvernator.

„Fie ca familia sa să găsească alinare în acest serviciu”, a spus Osborne într-o declarație.

Carroll a avut cinci mandate în Camera din Kentucky, inclusiv un mandat de președinte al Camerei între 1968 și 1970. A fost ales locotenent guvernator în 1971 și a urcat la guvernare în decembrie 1974, când guvernatorul Wendell Ford a demisionat pentru a ocupa un loc în Senatul SUA.

Citește și  Gogoși Pufoase - Deliciul Pufos al Dimineții

Candidat un an mai târziu ca titular, o raritate într-o perioadă în care guvernatorilor din Kentucky le era interzis să se succeadă singuri, Carroll a câștigat cu ușurință alegerile pentru un mandat complet.

A guvernat într-o perioadă de prosperitate. Un embargo petrolier impus de țările arabe a declanșat un boom în industria cărbunelui, iar administrația lui Carroll era plină de bani din taxa de separare a cărbunelui.

Carroll a condus eforturile de eliminare a sistemului privat de cauțiune, iar statul a investit masiv în salariile profesorilor și a oferit manuale gratuite. El a înființat o Autoritate pentru construcția de școli pentru a ajuta districtele școlare sărace să construiască școli noi. Sistemele de învățământ profesional și special au fost, de asemenea, susținute.

De asemenea, sistemul de parcuri de stat s-a extins sub conducerea sa, iar Kentucky a consolidat legile privind siguranța în caz de incendiu în urma incendiului mortal care a distrus Beverly Hills Supper Club din nordul statului Kentucky.

Carroll și-a asumat un rol de lider național în calitate de președinte al Asociației Naționale a Guvernatorilor.

Dar administrația sa a fost afectată de o anchetă a unui mare juriu federal după ce a părăsit funcția. Ancheta a dus la punerea sub acuzare a fostului președinte al Partidului Democrat din Kentucky, Howard „Sonny” Hunt, pentru 22 de capete de acuzare pentru presupusa sa participare la o schemă de fraudă privind asigurarea de compensare a lucrătorilor. Hunt a pledat vinovat și a stat în închisoare. Carroll nu a fost acuzat niciodată.

Citește și  DIVORȚUL A FOST ACCEPTAT DE ANTONIA PENTRU BINELE PĂRINȚILOR: „ÎMI DOREAM SĂ-I ȘTIU BINE ȘI FERICIȚI PE AMÂNDOI”

După ce a părăsit funcția în 1979, Carroll și-a deschis un cabinet de avocatură. El a încercat o revenire în 1987, dar a terminat mult în urmă în alegerile primare democrate aglomerate pentru postul de guvernator. Câteva decenii mai târziu, în 2004, a câștigat un loc în Senatul Kentucky, unde a servit până în 2020. Vocea sa impunătoare a devenit un element de bază în timpul dezbaterilor.

Julian Morton Carroll, originar din comitatul McCracken din vestul statului Kentucky, s-a născut la 16 aprilie 1931, fiind al treilea din cei 11 copii ai lui Elvie Buster și Eva Heady Carroll. A fost avocat în cadrul Forțelor Aeriene timp de trei ani, după ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității din Kentucky în 1956.

Soția sa, Charlann Harting Carroll, a murit în 2014, la vârsta de 81 de ani, după mai bine de 60 de ani de căsnicie.

Pregătirile funerare pentru fostul guvernator erau în așteptare, a declarat familia sa

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *