Rețeta de post tradițională! Prăjitura cu gem și griș

Rețeta de post tradițională! Prăjitura cu gem și griș

Sunt de părere că acesta este printre cele mai bune prăjituri de post pe care le-am făcut vreodată. Ai nevoie doar de câteva ingrediente ușor de obținut, pe care le ai cu siguranță acasă. Este o rețetă ușor de înțeles și de preparat.

Ingrediente necesare pentru foi:

11 linguri de făină
11 linguri de ulei
11 linguri de zahăr
11 linguri de suc de roșii, 1 praf de copt sau o linguriță de bicarbonat
Ingrediente pentru cremă:

1 pachet de cremă pentru prăjituri (sa nu fie cu lapte sau ouă) sau 2 căni de griș
1 pachet de margarină, 250 ml apă
1 cană de zahăr, esență de lămâie
Nucă de cocos
Gem de fructe
Mod de preparare:

Citește și  Ajunul Crăciunului: tradiții, superstiții și obiceiuri. Ce să faci, ca să ai noroc tot anul și ce ar fi bine să eviți

În primul rând, trebuie să pregătiți blatul. Trebuie să amestecați uleiul, zahărul, făina, sucul de roșii și bicarbonatul sau praful de copt. Trebuie să obțineți un aluat care trebuie împărțit în patru.
Foile se coc pe rând pe ambele părți ale tăvii și apoi se lasă să se răcească.
Pregătirea cremei: într-o cratiță, punem apa, zahărul și grisul. Când grisul este fiert, luăm cratița de pe foc și adăugăm margarina și nuca de cocos. Se amestecă bine și se lasă să se răcească. Puteți adăuga esență sau coajă de lămâie la cremă.
Înlocuiți crema pentru prăjituri de post cu gris.
Se pune o foaie de prăjitură, apoi crema de griș, apoi gem de fructe, apoi o altă foaie și, în cele din urmă, griș.
Se servește rece după ce este pudrat cu zahăr. O zi minunată!

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *