Prajitura cu mere luata din caietul mamei – Se face rapid iar gustul iti va aduce aminte de copilarie
Lista de ingrediente:
Pentru blat:
– 1 plic de praf de copt
– 4 oua medii
– 2 cani de faina
– 1 cana de zahar
– 1 cana de iaurt
-9 linguri de ulei
Pentru umplutura:
-1 kilogram de mere
-3 linguri de ulei
-1 cana de zahar (aici depinde de gustul fiecaruia)
-3 linguri de gris
-1 lingurita de scortisoara (optional)
Extra:
O tava 25×35
Cum se prepara:
Pentru inceput pornim cuptorul, il setam la 190 de grade si lasam sa se incalzeasca.
Apoi intr-un bol, adaugam ouale si zaharul si batem pana cand se topeste zaharul.
Dupa ce s-a topit zaharul, turnam uleiul si faina, urmate de faina si praful de copt.
Amestecul obtinut, il impartim in 2 parti egale.
Prima parte o turnam in tava, o bagam in cuptor si lasam sa se coaca timp de aproximativ 10 minute.
In acest timp dam merele prin razatoare, dupa care le ccalim impreuna cu zaharul.
Dupa ce s-au calit, adaugam grisul si scortisoara (optional).
Scoatem tava din cuptor, turnam umplutura, nivelam si turnam a 2-a parte de aluat.
Bagam din nou la cuptor si lasam sa se coaca bine.
La final o presaram cu zahar pudra, o lasam sa se raceasca, o portionam si putem servi.
Pofta buna sa aveti!