Dan Negru a rabufnit Scoala romaneasca e ticsita cu copii care-s obositi deja
In Polonia, guvernul condus de Donald Tusk a facut un pas radical in reforma sistemului educational: eliminarea temelor pentru acasa. Aceasta miscare a fost promisa inca din campania electorala, intrucat tot mai multi copii sufereau de oboseala cronica. Cu toate acestea, aceasta schimbare a starnit dezbateri aprinse, polarizand opinii si aducand in prim-plan intrebari despre rolul scolii in formarea viitoarelor generatii.
Dan Negru, care isi trimite copiii la o scoala de stat, impartaseste propriile opinii in legatura cu aceasta tema. In opinia sa, scoala ar trebui sa se concentreze mai mult pe formarea caracterului si a abilitatilor de invatare, decat pe sarcini repetitive si obositoare.
Elevii nu vor mai primi teme pentru acasa, guvernul a promis asta in campania electorala pentru ca tot mai multi copii sufera de oboseala cronica. Se intampla in Polonia unde guvernul Donald Tusk a luat decizia ! Doua extreme, noi si ei. Toti am pierdut calea de mijloc.
Publicitate
Copiii mei sunt la o scoala de stat si au teme pe care nici eu nici sotia mea uneori nu le dovedim. Menirea scolii e sa formeze oameni, nu elite. Sa te invete sa inveti. Gramada de teme ii invata pe parinti sa invete. Scoala romaneasca e ticsita cu copii care-s obositi deja si care vor deveni maturi epuizati si usor de manipulat.
Un copil educat doar de scoala e un copil needucat. Treaba scolii e sa faca om din om. Apoi, tarziu, in liceu si facultate sa formeze profesionisti. Noi am pierdut masura! Un bun profesor te pune pe ganduri si acasa fara sa-ti dea o tema pentru acasa”. a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDanNegruCristian%2Fposts%2Fpfbid02JDQsdFwjCsHoyAVeNFDufSMqure3hJ3oMDeYgPikaoaLvBeE4DEJvxfURGCsRUN2l&show_text=true&width=500
Astfel, eliminarea temelor pentru acasa poate fi privita ca un pas catre un sistem educational mai echilibrat si mai orientat catre dezvoltarea integrala a elevilor. Un profesor care isi inspira elevii si ii provoaca sa gandeasca critic poate sa obtina mai mult decat prin simple teme pentru acasa. Invatarea ar trebui sa fie un proces captivant si motivant, nu o sarcina care sa-i epuizeze pe elevi si pe parinti deopotriva.