Furtuna Renata aduce vreme severa in Romania

Furtuna Renata aduce vreme severa in Romania

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un avertisment cu privire la o schimbare bruscă a vremii în România, generată de Furtuna Renata, un sistem frontal puternic care afectează deja mai multe țări din Europa. După o perioadă neobișnuit de călduroasă pentru mijlocul lunii aprilie, cu temperaturi record ce au depășit 30 de grade Celsius, Romania se pregătește pentru o bruscă răcire și condiții meteorologice extreme.

Renata, caracterizată prin aducerea unui front rece de aer, aduce cu sine ploi torențiale, vânturi puternice și scăderi bruște ale temperaturilor. Expertul în meteorologie Sorana Isoiu de la ANM explică că temperaturile vor scădea dramatic, ajungând în unele locuri la 9-10 grade, față de 30 de grade cât se înregistrau anterior. Temperaturile nocturne vor cunoaște și ele o scădere, coborând în depresiuni până la doar 1-2 grade Celsius.

Interacțiunea dintre masa de aer tropical și cea rece adusă de Renata va crea condiții propice pentru fenomene meteorologice violente. Vor fi averse insotite de descarcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vântul va putea avea și aspecte de vijelie, mai ales în centrul, nordul și estul țării.

Cu toate că va fi intensă, influența Furtunii Renata va fi de scurtă durată. Meteorologii estimează că, începând cu săptămâna viitoare, temperaturile vor începe să crească gradual, revenind la nivelurile obișnuite pentru această perioadă a anului. De 1 Mai, se preconizează temperaturi mai moderate, în jurul valorii de 20 de grade Celsius, sub media obișnuită pentru această dată.

Citește și  DANA ROGOZ ANUNȚ UIMITOR DUPĂ 17 ANI DE RELAȚIE. AZI S-A DESCOPERIT DESPRE SOȚUL EI NOI NU .

Fii pregătit pentru schimbările bruște de vreme și urmărește atent avertizările emise de ANM pentru a te proteja și a evita orice posibile neplăceri cauzate de Furtuna Renata.

stiricalitative