Florin Călinescu A Ales Să Se Retragă La Țară.

Florin Călinescu A Ales Să Se Retragă La Țară.

Florin Călinescu: Viața la Țară și Pasiunea pentru Natură

Florin Călinescu, unul dintre cei mai cunoscuți actori români, își găsește refugiul la țară atunci când simte nevoia să se reconecteze cu natura și să-și încarce bateriile. Deținând o impresionantă gospodărie în comuna Băbana, județul Argeș, el se bucură de liniște și își dedică timpul îngrijirii animalelor care îi sunt atât de dragi.

Pentru Călinescu, viața la țară reprezintă o oază de relaxare și bucurie, unde poate scăpa de agitația orașului și se poate bucura de farmecul rural. Gospodăria sa este locul unde se simte acasă, unde trăiește în armonie cu natura și cu animalele sale.

„Am o gospodărie cu purcei, rate, bibilici, gâște. Am și o vulpe pe care nu am prins-o încă, din spatele casei. Eu de mai mulți ani de zile trăiesc în felul acesta și nu mi se pare că este ceva special. Nu am perceptia unui apartament sau a unei garsoniere, stau pe pământ și ies mereu în curte”, a mărturisit actorul.

Născut în comuna Băbana, acest loc are o semnificație specială pentru el, fiind locul unde și-a petrecut o bună parte a copilăriei. În mijlocul naturii și al liniștii, Călinescu își găsește inspirația și își refulează creativitatea.

Gospodăria sa este populată de o varietate de animale, de la gaini și porci la bibilici și gâște. Cu dragoste și grijă, el se ocupă de fiecare animal în parte, oferindu-le toată atenția de care au nevoie.

Citește și  Ministrul sănătății a vorbit despre posibila cauză a decesului președintelui CJ Vrancea. Ce i-ar fi cauzat de fapt moartea

„Am o gospodărie cu multe animale: 83 de gaini, 5 porci de Bazna, doi băieți și trei fete, 42 de bibilici, 9 gâște, doi câini lupi și doi Schnauzeri pitici. Am avut și capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare și l-am dat pentru că se ținea de rele”, a povestit actorul.

Într-o lume dominată de tehnologie și urbanizare, Călinescu își exprimă îngrijorarea față de copiii din zilele noastre, care par să fi pierdut contactul cu natura și cu jocurile tradiționale.

„Cu trecerea vremii, mă gândesc la multe lucruri din copilărie. De ce nu mai e zăpadă și loc de săniuș? Noi ne dădeam cu sania aproape de casă și aveam grijă doar să nu treacă vreo mașină. Și nici nu prea treceau mașini pe atunci. Acum, pentru a merge la zăpadă, ești nevoit să pleci la munte sau undeva departe de casă. Nu mai există povești la bradul de Crăciun. Poate din cauza schimbărilor climatice. Mai vedeti copii care se joacă, de dimineața până seara, până la lesin, «Lapte gros» sau «Leapsa»?! Acum bucuria e un laptop, o tabletă”, a adăugat acesta.

Citește și  Care este diferența de vârstă dintre Diana și Silvestru Șoșoacă. Cum s-au întâlnit de fapt cei doi.

Pe lângă pasiunea pentru viața la țară, Călinescu a atras atenția publicului și prin alegerile sale neconvenționale în materie de mașini. De la un SUV militar impresionant la o dubă modestă, actorul demonstrează că nu este interesat de opulență, ci de practicitate și confort.

Astfel, Florin Călinescu rămâne un exemplu de echilibru între lumea modernă și tradiția rurală, reușind să-și păstreze autenticitatea și să se bucure de frumusețea simplă a vieții la țară.

stiricalitative