Negresă de casă Rețeta pe care o căutam de multă vreme foarte delicioasă

Negresă de casă  Rețeta pe care o căutam de multă vreme foarte delicioasă

Delicioasă, rapidă și simplă – Rețetă pe care o căutai pentru Negresă: Ingrediente:

Pentru blat:

1 cana si jumatate de zahar

1 cana si jumatate de apa

3 cani de faina

3 linguri cu varf de cacao

4 linguri de ulei

1 esenta de rom

1 praf de copt

1 plic de zahar vanilat

100 g de stafide

100 g nuca maruntita

1 praf de sare

Pentru glazura de ciocolată:

Citește și  Cele mai rele zodii. Sunt negre la suflet

6 linguri de apa

6 linguri de zahar

6 linguri de ulei

2 linguri de cacao

Cum se prepară? Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul.

Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Citește și  Nativii Balanţă atenție la gestionarea banilor

Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit. Poftă bună!

stiricalitative