AVRAM GAL PATRONUL CARE VINDEA UN BURGER DE 6.000 EURO CONDAMNAT LA 5 ANI DE ÎNCHISOARE. GESTUL NEAȘTEPTAT PE CARE L-A FĂCUT DUPĂ SENTINȚĂ

AVRAM GAL PATRONUL CARE VINDEA UN BURGER DE 6.000 EURO CONDAMNAT LA 5 ANI DE ÎNCHISOARE. GESTUL NEAȘTEPTAT PE CARE L-A FĂCUT DUPĂ SENTINȚĂ

Avram Gal are probleme cu legea! Cunoscutul om de afaceri a intrat în atenția publicului nu doar prin conexiunile politice pe care le are, ci și datorită restaurantului intitulat Transylvania Steakhouse, devenit faimos prin prețurile uriașe. Patronul ajunsese să vândă un burger în foiță de aur la 6000 de euro, lucru care-i tenta pe „bogații” de la noi, dar și de peste hotare. Cum a ajuns afaceristul să fie condamnat la închisoare?

Avram Gal este în centrul atenției după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Omul de afaceri este acuzat că pe vremea când era consilier parlamentar i-ar fi promis altui afacerist că va interveni pentru el, ca o companie de stat să cumpere echipamente de protecție împotriva COVID-19 de la firma acestuia.

Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată prin apel, în instanță. Până atunci, a fost dispusă menținerea sechestrului asigurător dispus de DNA pe întreaga avere a lui Avram Gal. Suma de 440.940 lei, pe care acesta o încasase, trebuie recuperată.

Patronul de la Transylvania Steakhouse și-ar fi făcut viața cu suma respectivă. Concret, ar fi cheltuit banii pe mașini scumpe ori vacanțe. În scopuri proprii, adică. Totul a fost pus cap la cap, iar Avram Gal a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

”Condamnă pe inculpatul GAL AVRAM MARIUS la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În baza art. 67 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. 1 lit. c C.pen. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., pe durata executării pedepsei principale. În baza art.404 alin. 4 lit. c C.proc.pen. menţine sechestrul asigurător dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, prin ordonanța nr. 157/P/2020 din 06.10.2020 cu privire la bunurile inculpatului Gal Avram Marius, până la concurența sumei de 440.940 lei. În baza art. 291 alin. 2 C.pen. rap. la art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 440.940 lei. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 13.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotarârii. Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului ți a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 16.02.2024”, se arată în decizia luată de Tribunalul București.

De-a lungul vremii, Avram Gal a ocupat mai multe funcții politice și s-a învârtit în tot felul de cercuri, dar și partide. A trecut pe la diverse formațiuni politice precum PSD, Partidului Popular Creştin-Democrat, al Partidului Liberal Democrat, Forţei Democrate, PNL, PC şi ALDE. În cele din urmă, el a revenit în PSD.

Citește și  Clarvăzătoarea Celebră Care A Văzut Ghinionul Ce Se Va Abate Asupra Lui Kate Middleton Încă Din Anul 2011

Deși toată lumea se aștepta la o reacție din partea lui, afaceristul a decis să fie discret. Mai mult decât atât, a anunțat că se retrage din politică, deși era pregătit să candideze pentru scaunul de primar al orașului Câmpia Turzii.

Reamintim că, Avram Gal deține un restaurant de lux în Cluj-Napoca, unde prețurile sunt foarte piperate. Un platou cu carne de vită poate depăși lejer suma de 2000 de lei, iar un burger în foiță de aur costă nu mai puțin de 6000 de euro.

stiricalitative