Un elev din Copăceni picase cu 4.97 la Evaluarea Națională. Ireal ce notă a primit după contestație

Un elev din Copăceni picase cu 4.97 la Evaluarea Națională. Ireal ce notă a primit după contestație

Un elev din comuna Copăceni, județul Ilfov, a avut o experiență extraordinară în ceea ce privește contestațiile pentru Evaluarea Națională 2023.

Absolventul de la școala gimnazială numărul 1 obținuse o medie de 4.97, care nu i-ar fi facilitat admiterea la liceu, deoarece era sub pragul minim de 5. Cu toate acestea, solicitarea de reevaluare a lucrării de la matematică i-a adus o mare bucurie în ziua de azi.

Pe data de 4 iulie, Ministerul Educației a publicat rezultatele finale ale Evaluării Naționale, după soluționarea contestațiilor. În județul Ilfov, în listă apare un elev care a avut o mare norocire. Povestea sa este următoarea: elevul a obținut 3.95 la Limba și literatura română și o notă perfectă de 6 la matematică. Astfel, media sa ar fi fost de 4.97. Fără prea multe de pierdut, a hotărât să depună contestație.

Datorită contestației, absolventul de la Școala Gimnazială numărul 1 din Copăceni a primit o notă de 4 la limba română în loc de 3.95. Prin urmare, combinând nota de 4 cu nota de 6 la matematică, a obținut o medie de admitere de exact 5.

stiricalitative