Drumul spre mare va fi mai ieftin de azi Ce-au hotărât autoritățile

Drumul spre mare va fi mai ieftin de azi Ce-au hotărât autoritățile

De la 1 iunie 2023, Ministerul Transporturilor a anunțat că taxa de pod de la Fetești va fi suspendată temporar. Această decizie vine ca urmare a lucrărilor în desfășurare la podul de pe brațul Borcea, pentru a evita congestiile în trafic.

Proiectul de suspendare a taxei de pod a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial. Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și prim-vicepreședinte PNL Ilfov, a confirmat oficial că măsura va intra în vigoare începând cu 1 iunie, eliminând astfel taxa de trecere pe podurile dintre Fetești și Cernavodă.

Scrioșteanu a verificat personal stadiul lucrărilor de reabilitare și consolidare a podului de pe calea 2. În conformitate cu ordinul publicat în Monitorul Oficial al României, taxa de trecere peste podurile Dunării între Fetești și Cernavodă este suspendată pentru toate categoriile de vehicule începând cu 1 iunie.

Această derogare va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului de pe brațul Borcea, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii august. Propunerea este ca plata taxei pentru trecerea podului de la Fetești să fie suspendată în timpul verii, asigurând astfel o călătorie mai facilă și fără costuri suplimentare pentru șoferi.

Citește și  Corina Caragea ironică Eu nu muncesc sunt măritată cu un domn în vârstă generos. Ce a înfuriat-o pe vedetă

Acesta pod face parte dintr-un ansamblu de patru poduri construite peste Dunăre acum aproximativ 40 de ani. În ultimii trei ani, toate cele patru poduri au fost supuse unor lucrări de reabilitare, cu excepția ultimului sector care aparține Podului Borcea. Acest sector se dovedește a fi cel mai dificil, având cea mai deteriorată porțiune.

În urma expertizelor, inspecțiilor și decopertărilor efectuate, s-au identificat deficiențe semnificative în execuția podului la momentul construcției. Printre acestea se numără absența stratului de hidroizolație, ceea ce a dus la infiltrarea apei în betonul de sub straturile rutiere ale podului. Astfel, a devenit necesară refacerea dalelor de susținere a căii pe pod, care sunt elemente structurale esențiale pentru rezistența podului.

Citește și  Ea Este Mama Care I-A Furat Iubitul Fiicei Ei. Femeia Și Adolescenta De 16 Ani Sunt Acum Însărcinate Cu Același Bărbat

Aceste constatări au determinat Ministerul Transporturilor să propună suspendarea temporară a taxei de pod pentru acest sector de la Fetești, pentru a permite desfășurarea lucrărilor de refacere în condiții optime. Prin remedierea deficiențelor și consolidarea structurală a podului, se urmărește asigurarea unei infrastructuri sigure și durabile pentru traficul rutier.

stiricalitative