Cum devii proprietar cu 2000 de RON. Satul unde casele costă cât un salariu mediu

Cum devii proprietar cu 2000 de RON. Satul unde casele costă cât un salariu mediu

Pandemia și-a pus amprenta în viețile multor români. Foarte mulți au înțeles că își doresc cu totul altceva de la viitor și că trebuie să facă o schimbare majoră.

În acest sens, mulți au renunțat la traiul de la oraș, alegând să se mute la țară, pentru liniște și peisaje de poveste. Există o localitate în România unde casele se vând contra unui salariu mediu pe economie.

Cum devii proprietar cu 2000 de lei

Într-un sat de lângă Sibiu, cu un peisaj care îți taie răsuflarea, casele se vând cu 2000 de lei. Pare incredibil, dar este adevărat. Cine vrea să facă o schimbare majoră are ocazia să cumpere o locuință la un preț derizoriu.

Citește și  Caz unic o cântăreață s-a măritat cu fiul ei înfiat cu 31 de ani mai tânăr

Localitatea unde o proprietate costă cât un salariu mediu pe economie se numește Gherdeal și se află la limita cu județul Brașov. Se ajunge acolo pe ruta Valea Hârtibaciului, Sibiu – Agnita – Cincu – Bruiu – Gherdeal.

Cândva acest sat era însuflețit de 112 familie, dar acum mai are doar 7 locuitori. Mulți au ales să-și îndrepte pașii către oraș sau alte zone cu mai multe facilități. Pentru cineva sătul de haosul din marile orașe, mutarea, cel puțin pentru vacanță, într-o astfel de localitate, ar putea reprezenta o gură mare de aer proaspăt.

Citește și  George Simion și Ilinca au luat decizia Anunț oficial la aproape un an de la nuntă

Gherdeal este un sat în comuna Bruiu din județul Sibiu, Transilvania, România care cuprinde 112 numere cadastrale, din care o biserică ortodoxă, o biserică săsească și o școală. Gherdealul a aparţinut călugărilor cistercieni care aveau o mănăstire fortificată la Cârţa.

Oradesibiu.ro notează că Maria Tiuț este una dintre cei 7 locuitori ai satului. Bătrâna spune că locuințele de acolo se vând cu “22-25 de milioane de lei vechi”.

stiricalitative