Când m-a văzut vecina că arunc cojile de ouă și-a pus mâinile-n cap.

Când m-a văzut vecina că arunc cojile de ouă și-a pus mâinile-n cap.

Beneficiile Căscuțelor de Ou pentru Plante

Nu mai este necesar să demonstrăm virtuțile ouălor în organismul nostru. Bogate în proteine, minerale (fier, zinc, seleniu) și vitamine (A, D, E și B12), oul este unul dintre cele mai hrănitoare alimente disponibile. De asemenea, este unul dintre pilonii unei diete sănătoase. Dar dacă nu mai există îndoieli cu privire la beneficiile sale pentru sănătate, știați că cojile lor sunt, de asemenea, foarte utile pentru plante?

De fapt, foarte bogate în calciu și nutrienți, cojile de ou acționează ca îngrășământ natural pentru creșterea plantelor. Dar nu numai. Sunt ideale pentru respingerea anumitor dăunători, cum ar fi melcii și alte omizi, prevenind bolile plantelor și fiind foarte eficiente pentru compostare. În plus, sunt biodegradabile!

De acum încolo, după ce spargi ouă pentru a face o omletă, vei avea grijă să păstrezi cojile și să nu le arunci niciodată la gunoi!

Mai trebuie să cunoașteți toate secretele pentru a le utiliza cu înțelepciune. Aflați în acest articol toate sfaturile mici pentru a vă îngriji plantele de interior și de exterior.

1 – Desinfestare

Plantele tale sunt adesea invadate de vizitatori nepoftiți, cum ar fi melcii și limacii? Avem o soluție pentru tine! Ia o coajă de ou, sfărâmă-o în bucăți mici și ascuțite și așează reziduurile în jurul plantei. Nu le îngropa, ci doar formează o coroană în jurul lor. Și iată, tocmai ai instalat o barieră împotriva invadatorilor care nu îndrăznesc să se apropie pentru a nu se răni.

2 – Sol Neprețuit

Știm că plantele au nevoie de sol pentru a crește sănătoase. Dar pentru o creștere optimă, solul trebuie întotdeauna să le fie favorabil. Problema este că majoritatea solurilor sunt acide, ceea ce le face puțin potrivite pentru multe plante care nu pot tolera această aciditate. Din nou, cojile de ou vor salva ziua. De fapt, ele reprezintă o sursă importantă de calciu, magneziu și fosfor care echilibrează pH-ul compostului și combat aciditatea solului.

Citește și  ȘOC TOTAL în fotbalul din România! A murit un portar din GENERAȚIA DE AUR

Pentru a face acest lucru: zdrobiți cojile până le transformați în pulbere și amestecați-le cu pământul care înconjoară plantele tale. Când le udați, ele își vor elibera proprietățile și vor reduce efectul lipicios al acidității.

3 – Un Îngrășământ Excelent

Cum s-a menționat deja, coaja de ou este un îngrășământ excelent pentru plante, arbuști și flori. Acest îngrășământ natural va furniza plantelor tale toți nutrienții de care au nevoie pentru creșterea lor. Știați, de exemplu, că cojile sunt foarte recomandate pentru cultivarea roșiilor? Se știe că previn “necroza apicală”, cea mai comună boală a roșiilor în grădinile noastre.Iată câteva sfaturi pentru a menține plantele tale sănătoase.

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *