Așa faci cei mai buni ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Așa faci cei mai buni ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Lista de ingrediente:

7 ardei graşi1 ardei

2 morcovi2 cepe

150 g orez3 roşii

boia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingură de făină1 linguriţă de vegetapătrunjel

Cum se prepara:

Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe.

Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.

Citește și  Gabriela Cristea și-a retras fetițele de la grădinița privată. Motivul pentru care a ales să le ducă la cea de stat

Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii.

La final, adăugăm sare, piper după gust.

Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă.

Citește și  Se schimbă banii nici economiile în euro nu mai sunt de actualitate. Scapă de aceşti bani

Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.

Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos.

Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi, împreună cu sos.

stiricalitative