VESTE TRISTĂ DESPRE FLORIN PIERSIC. ANUNŢUL VENIT ÎN URMĂ CU PUŢIN TIMP

La sfârșitul lunii aprilie, Florin Piersic (88 de ani) a fost la un pas e o tragedie. În timp ce se afla pe scena unui spectacol de teatru la Cluj Napoca, actorul a început brusc să se simtă rău. A fost transportat de urgență la spitalul Militar, acolo unde a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi. Recent, acesta a fost externat din spital, iar starea sa de sănătate este stabilă, însă nu suficient de bună încât să revină pe scena teatrului. Anunțul a venit din partea organizatorilor.

A trecut mai bine de o lună de când Florin Piersic se confruntă cu probleme medicale. Pe data de 29 aprilie, la finalul unui spectacol de teatru din Cluj Napoca, actorul a acuzat stări de rău și a fost transportat de urgență la spitalul Militar. În urma unor analize amănunțire, medicii au depistat o infecție localizată la nivelul unui genunchi și au decis să-l opereze. Din păcate, infecția s-a extins la inimă – acolo unde avea montat un stimulator cardiac.

S-a decis transferarea lui la Institutul Inimii, unde a urmat un tratament. După ce a fost stabilizat, acesta a ajuns la spitalul Foișor in București. Pe toată șederea sa în spital, medicii au fost optimiști în ceea ce privește evoluția stării sale de sănătate. Recent, în urmă cu doar o săptămână, actorul a fost externat, însă nici în aceste condiții nu va putea să-și reia viața pe care o avea înainte.

”În dimineața zilei de 03.06.2024, Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticulară ”Foișor””, se arată în comunicatul reprezentanților unității medicale.

Citește și  Suferința trăită de Mihai Trăistariu în copilărie. M-am bucurat când a murit tata. O lega de calorifer pe mama o trântea pe jos o tăvălea

Urmează o perioadă lungă de recuperare

Deși analizele sale sunt în limite normale, urmează o perioadă lungă de recuperare. Actorul se află deja sub atenta supravegherea medicilor dintr-o clinică specializată. Imediat după ce a fost externat, Florin Piersic a declarat că abia așteaptă să revină pe scena teatrului românesc.

„Sunt aici la o recuperare. Totul e în regulă, învăț cum să merg pentru că și eu aștept să vin la tine, să vorbim, să povestim. Sunt într-un fel de recuperare și am avut o mică infecție la genunchiul stâng din cauza cascadoriilor și nebuniilor pe care le-am făcut și acum mă simt mai bine și aștept revederea cu publicul cât de cât, cu toate că la 90 de ani nu prea ne dă mâna. Dar mie mi-ar da mâna să mă întâlnesc cu toți. Și cu tine mai ales care mă iubești așa de mult.

Să îi spui că îl îmbrățișez și pe toți cei care mai au gânduri frumoase cu mine, zi-le că le răspund la fel, cu tot dragul și cu toată prietenia. Sper să îmi revin și atunci o să fie bine”, a declarat Florin Piersic, într-o discuție cu Mihaela Bârzilă, potrivit Antena 3.

Informația momentului despre Florin Piersic

Până să revină pe scena teatrului, Florin Piersic mai are de aștepta. Cel mai probabil, până la finalul anului, actorul nu va putea juca în piesele de teatru. De altfel, unul dintre spectacolele în care actorul joacă în rol principal – „Străini în noapte” – din data de 14 octombrie 2024 a fost anulat.

„Din motive medicale, spectacolul ‘Străini în noapte’ din data de 14 octombrie 2024 a fost anulat! Banii se vor restitui în contul din care s-a efectuat plata în maxim 15 zile lucrătoare. Vă mulțumim pentru înțelegere. Echipa bilet.ro.”, se arată în mesajul organizatorilor.

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *