A murit un mare jurnalist al României

Lumea presei din România a fost zguduită de vestea trecerii în neființă a jurnalistului Mircea Carp, la vârsta de 101 ani. Născut pe 28 ianuarie 1923 în Gherla, județul Cluj, Mircea Carp a fost o voce puternică și iubită în jurnalismul românesc, lăsând un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut și apreciat.

A murit un mare jurnalist al României. Mircea Carp a avut o carieră impresionantă, începând cu educația la Liceul Militar din Iași și participarea în cel de-Al Doilea Război Mondial. În 1946, a fost exclus din armată și a fost închis pentru scurt timp între august și noiembrie 1947. După eliberare, în anii ’50, a emigrat în America, unde și-a început cariera jurnalistică. În 1955, a devenit crainic și redactor la postul de radio „Vocea Americii”, iar mai târziu a devenit cunoscut ca vocea de la „Europa Liberă”.

Cariera sa la „Europa Liberă” a avut un impact semnificativ asupra ascultătorilor din România comunistă, oferind o gură de aer proaspăt prin emisiunile sale. Formula de deschidere a emisiunilor sale, „Să auzim numai de bine”, a devenit emblematică și a rămas în memoria colectivă.

În 2023, într-un interviu, Mircea Carp a vorbit despre dorința sa de a fi alături de români, rude și prieteni prin activitatea sa jurnalistică, şi a descris momentul inaugurării emisiunilor cu această formulă ca fiind unul dintre cele mai importante din cariera sa.

Citește și  Un bărbat a făcut dragoste din greșeală cu sora geamănă a nevestei

A murit un mare jurnalist al României. Mircea Carp și-a încheiat călătoria vieții în liniște și demnitate, fiind înconjurat de familie și prieteni. Vestea trecerii sale a fost anunțată de colaboratoarea sa, Carmen Grigoraș, care a evidențiat dragostea nemărginită a jurnalistului pentru țara sa și modestia sa caracteristică.

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *