Cătălin Măruţă şi Mihaela Bilic, schimb de replici în direct la TV. De la ce a pornit totul: „Mă disperi pe mine cu asta”

Cătălin Măruţă şi Mihaela Bilic, schimb de replici în direct la TV. De la ce a pornit totul: „Mă disperi pe mine cu asta”

DISCLAIMER: Acest site este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Capture

Cătălin Măruță și Mihaela Bilic au avut un schimb de replici în direct la TV. Nutriţionista a fost invitată în emisiunea de la ProTV pentru a dezbate un subiect de interes pentru sănătatea românilor, iar răspunsurile pe care le-a oferit se pare că nu au fost pe placul prezentatorului.

Mihaela Bilic a intrat în emisiunea lui Cătălin Măruţă sigură pe informaţiile pe care le deţine şi dornică să le împărtăşească cu toţi telespectatorii.

Cătălin Măruţă şi Mihaela Bilic, schimb de replici în direct

Nutriționista a vorbit despre pe larg despre convervele din comerţ și a spus că acestea sunt sănătoase. Prezentatorul de la PRO TV a contrazis-o și i-a citit un studiu recent în care este explicat pe larg de ce nu este bine să le consumăm.

„Nu că sunt sănătoase conservele, când le-a inventat Louis Pasteur, nu ai nevoie să pui conservanți. Procesul de fierbere împiedică dezvoltarea microorganismelor. Această conservă poartă numele de conservă, dar înăuntru avem legumele, mâncarea fără niciun agent de conservare pentru că prin fierbere se neutralizează agenții patogeni”, a spus nutriţionista.

Cătălin Măruță i-a atras imediat atenția la data de expirare a unei conserve, produs care expira în 3 ani.

„Mihaela, asta e valabilă până în 2027”, a spus prezentatorul. Mihaela Bilic a explicat: „Dar ăsta nu e un lucru rău pentru că e un mediu steril, ea este sterilizată prin fierbere, poate să fie păstrată la temperatura ambiantă, dragile mele gospodine știu de conservele sterilizate prin fierbere care pot să fie consumate și după termenul de expirare”, a spus prezentatorul.

Și a continuat: „Vorbim de conservele de mazăre, fasole boabe, pește. Ele stau în cămară cu anii. Nu se strică. Este o metodă ieftină și la îndemâna oricui de a păstra lucrurile pe o perioadă lungă”.

Dialogul celor doi a continuat

Cătălin Măruță i-a citit invitatei sale un studiu în care se explică pe larg de ce nu sunt sănătoase conservele.

„Dar fii atentă! Eu nu am studii medicale, cum ai tu. Am căutat pe Google, nu că a scris nu știu cine. Am găsit o chestie discutată de Comisia Europeană. Ei vorbesc despre toxicitatea cutiilor de conserve.

Scrie așa: «Potrivit unui studiu recent al specialiștilor americani, alimentele ambalate în conserve, fie că este vorba de pește, pate de ficat ori carne, pot fi foarte nocive pentru consumatori. Riscul vine din ambalajele alimentare, în special cutiile de conserve. Cutiile metalice de conserve sunt concepute dintr-un material plastic care are drept scop prevenirea ruginii și menținerea produselor cât mai proaspete»”.

Mihaela Bilic: La capitolul ambalaje, și pe vremea războiului, conserva era făcută din tablă. Acum, dacă noi punem în interiorul conservei de metal și folie de plastic ca să dea mai bine, nu știu de ce. Cert e că tabla și fierul din conservă îmbogățesc preparatul în fier.

Cătălin Măruţă: Mihaela, mă disperi pe mine cu asta?! Tu zici că e bine că iei fierul din conservă?! Nu vreau să te contrazic, tu ai studii medicale, tu ești doctor, tu știi. (…) Vreau să te întreb ceva, eu sunt de acord cu tine că economisim, că nu risipim mâncare, e mai ieftină, că își permite toată lumea. Sunt de acord cu tine. Oamenii sunt încântați și se bucură.

Lasă-mă un pic să te întreb și eu ceva, ca să fie dialog, nu monolog. Cei de la Comisia Europeană spun că e toxică. Sunt nebuni? Prof. univ. dr. Dan Vodnar a zis o chestie, am găsit-o întâmplător, legat de conserve. A zis că de fiecare dată când cineva consumă un produs ambalat este foarte probabil că ingeră cantități mici de bisfenol, un compus utilizat în industria plasticului alimentar și care a fost în atenția autorităților de mulți ani

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *