Macrou marinat în doar 2 ore. Foarte fin, nu-l găsești la niciun magazin
Ingrediente:
1 macrou
1 litru de apă
5 linguri de sare
6-8 boabe de piper
1 ceapă
5 boabe de ienibahar
3-4 frunze de dafin
Pregătirea peștelui:
Dezghețați și curățați macroul, atât pe exterior, cât și pe interior. Tăiați capul și filetați-l, apoi feliați-l în bucăți medii.
Prepararea marinadei:
Într-o cratiță, aduceți 1 litru de apă la fierbere. Adăugați sarea, ceapa curățată, boabele de ienibahar, piperul negru și frunzele de dafin.
Fierbeți condimentele timp de 10 minute pentru a extrage aromele, apoi închideți focul și lăsați marinada să se răcească complet.
Marinarea peștelui:
După ce marinada s-a răcit, adăugați bucățile de macrou în ea. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați peștele la marinat timp de 2 ore.
Servirea:
După 2 ore, scoateți peștele din marinadă și este gata de servit. Atenție: Dacă lăsați peștele la marinat mai mult de 2 ore, riscați să devină prea sărat.
Păstrarea:
Dacă nu îl serviți imediat, puteți păstra peștele într-un recipient de sticlă la frigider pentru până la 3 zile. Totuși, suntem siguri că va fi consumat mult mai repede!
Poftă bună!