Cum ajuta Silviu Prigoană persoanele cu dizabilități. Regretatul afacerist a fost implicat în multe acte de caritate

Cum ajuta Silviu Prigoană persoanele cu dizabilități. Regretatul afacerist a fost implicat în multe acte de caritate

Silviu Prigoană s-a făcut întotdeauna remarcat datorită laturei filantropice. Acesta ajuta persoanele cu dizabilități.

Silviu Prigoană, unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din România, a murit pe data de 12 noiembrie 2024, în timp ce se afla la un restaurant din Bran. Din nefericire, acesta a suferit un infarct miocardic, iar în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii au fost nevoiți să îi declare decesul.

De-a lungul anilor, a fost implicat în foarte multe acte de caritate. Totodată, acesta ajuta persoanele cu dizabilități să obțină proteze în mod gratuit.

Silviu Prigoană a ajutat de-a lungul anilor o mulțime de oameni. S-a remarcat întotdeauna datorită laturei filantropice. Acesta a susținut numeroase cauze umanitare și a fost întotdeauna un adevărat sprijin pentru persoanele cu dizabilități.

Mai mult decât atât, regretatul om de afaceri a făcut o investiție importantă într-un atelier profesional, acolo unde se construiau proteze pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Atelierul acestuia a avut ca scop crearea și adaptarea protezelor, pentru ca beneficiarii să poată avea o viață normală.

De menționat este și faptul că Silviu Prigoană avea la rândul său o proteză. Din păcate, cunoscutul om de afaceri a fost victima unui accident la vârsta de doar 22 de ani, atunci când era frigotehnist la o fabrică din Gherla. Și-a pierdut un picior, iar de atunci viața lui s-a schimbat. Totuși, a vrut să ajute oamenii aflați în aceeași situație.

„S-a rupt un grătar și am căzut într-o mașina de tocat, care mi-a taiat piciorul. Dupa aceea am vrut să mă pensionez pe caz de boală.

După vreo doi ani de muncă voiam să-mi dea o pensie de 500 lei. Am suferit mai multe operații pentru că mi se cangrena piciorul, iar medicii mai tăiau din el. La a treia operație am fost în moarte clinică. A durat cam opt minute, după cum mi-a spus medicul anestezist.

Citește și  România va avea doar 12 județe Ce zone dispar complet de pe harta

Dupa un an mi-am pus prima proteza. Era o chestie foarte grea, din lemn. În 1995 am deschis centrul de protezare de la Cernica, cu intentia sa fac proteze pentru mine.

Investitia de aici m-a costat aproape un milion de euro. O proteză trebuie schimbata la maximum patru ani, pentru ca se uzeaza. La mine la centru, daca se face comanda dimineata, pana seara este gata. Fiecare model nou de proteza este testat pe mine”, spunea Silviu Prigoană, potrivit Viva.ro.

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *