Strigător la cer Ce pensie au Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu după zeci de ani de muncă

Strigător la cer Ce pensie au Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu după zeci de ani de muncă

Două dintre marile artiste de muzică populară din țara noastră primesc o pensie extrem de mică, în comparație cu anii de carieră pe care i-au lăsat în urmă.

Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu nu ar putea, dacă nu ar avea și alte venituri, să trăiască din suma modestă pe care o primesc din partea statului român.

Ce pensie au Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu

Au cântat și au încântat generații întregi de români din țară și din străinătate, dar, odată ajunse la vârsta pensionării, s-au trezit că primesc o pensie mică în comparație cu cei peste 40 de ani de carieră.

Maria Ciobanu este stabilită în Statele Unite ale Americii, alături de fiica ei, unde duce o viață liniștită, având 1.000 de dolari pe lună, dar nu din pensie, ci cumulat cu alte venituri care îi oferă un trai decent. Cu siguranță, doar cu pensie, i-ar fi fost greu să se descurce.

Și celebra interpretă de muzică populară, Maria Dragomiroiu, primește o pensie mică, de doar 1.200 de lei, cu care nu are cum să se întrețină.

Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!, spunea artista într-un interviu.

Maria Dragomiroiu locuiește în România, însă fosta soție a regretatului Ion Dolănescu se simte bine în America, alături de copii, dar spune că își dorește să se întoarcă în România și tot aici în țară să fie și înmormântată.

Citește și  Noile reguli pentru creșterea porcilor în gospodărie

Gheorghe Turda – pensie frumoasă de la statul românMult mai bine la capitolul pensie stă interpretul de muzică populară Gheorghe Turda, care a lucrat și în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind șef al Direcției de Cultură.

Gheorghe Turda are o pensie de aproximativ 9.000 de lei pe lună. În trecut, artistul s-a judecat s-a judecat cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Casa Națională de Pensii, și a solicitat mărirea indemnizației lunare cu 50%.

Turda a câștigat procesul după ce a invocat Legea 6/2006, conform căreia primesc drepturi suplimentare „pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică”.

stiricalitative