Turte Românești Gogosile copilariei noastre
Într-un castron mare, amestecați făina și sarea.
Adăugați uleiul în făină și începeți să turnați apa caldă treptat, amestecând continuu cu o lingură de lemn sau cu mâinile. Continuați să amestecați și să adăugați apă până când obțineți un aluat omogen care nu se lipește de mâini.
Acoperiți castronul cu un șervet curat și lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.
După odihnă, împărțiți aluatul în bucăți mici, iar fiecare bucată o întindeți cu mâinile sau cu ajutorul unui sucitor în foi plate, cu grosimea de aproximativ 1 cm
Încingeți o tigaie sau o plită și coaceți turtele pe ambele părți până când devin aurii
După ce sunt coapte, le puteți servi calde, cu unt, brânză sau orice alegețiAceste turte sunt minunate alături de brânză și roșii sau pot fi savurate ca o gustare delicioasă!