Un bărbat din Arad s-a trezit cu 20 de mii de euro în curte după ce un uliu valoros a zburat din Slovacia în România

Un bărbat din Arad s-a trezit cu 20 de mii de euro în curte după ce un uliu valoros a zburat din Slovacia în România

Un bărbat din Arad s-a trezit cu un uliu în curte care valorează 20 de mii de euro. Pasărea are o valoare enormă pentru vânătorii pasionați și fugise din Slovacia tocmai în curtea bărbatului care avea porumbei.

Ardeleanul a dat de urma proprietarului pentru a-i înapoia pasărea.

Un bărbat din Arad s-a trezit cu un uliu extrem de scump, aceasta valorează zeci de mii de euro. Frumoasa pasăre extrem de ascultătoare, dar și înfometată a ajuns la locuința bărbatului deoarece a fost atrasă de porumbeii pe care ardeleanul îi deține.

„A venit copilul şi a spus că a prins un uliu. Era înfometat, l-am băgat într-o cuşcă, i-am dat să mănânce şi după aia am început să vedem care-i problema”, povesteşte Cristian Ciumpe, potrivit observatornews.ro.

Ardeleanul a observat că pasărea care a venit tocmai din Slovacia este dresată și că răspunde la comenzile pe care le primește din partea lui, dar mai ales este foarte cuminte. Bărbatul a observat că pasărea avea clopoțel la picior și s-a gândit că nu este sălbatică, iar acesta și-a dat seama că aparține cuiva.

Cum a găsit bărbatul stăpânulBărbatul s-a gândit să păstreze pasărea, însă și-a dat seama că acesta are un stăpân. Soția ardeleanului a mărturisit că a căutat GPS-ul pe net și și-au dat seama că pasărea este extrem de valoroasă și extrem de întreținută. Cei au început să caute stăpânul păsării. Aceștia au declarat că uliul a fost cumpărat din Portugalia și era folosit la vânătoarea de potârnichi. Valoroasa pasăre zburase tocmai din Slovacia, iar proprietarul o căuta cu disperare.

Citește și  Al Bano si Romina Power sunt in culmea fericirii Anuntul facut despre fiica lor

„Din câte ştiu eu, preţurile pleacă de la 20.000 de euro în sus, e un sport foarte scump. Din discuţiile cu proprietarul, era foarte îngrijorat legat de starea de sănătate, a vrut să ştie dacă toate penele sunt la locul lor”, mărturiseşte Radu Silviu, medic veterinar, potrivit observatornews.ro.

După multe căutări, uliul a ajuns la proprietarul său din Slovacia, iar acesta a trimis un curier pentru a putea recupera pasărea.

stiricalitative