Fiica lui Vadim Tudor vorbește despre situația politică din România la 7 ani de la moartea tatălui său.

Fiica lui Vadim Tudor vorbește despre situația politică din România la 7 ani de la moartea tatălui său.

Fata cea mare a lui Vadim Tudor, Lidia, a vorbit despre situatia politica din Romania, la 7 ani de la moartea politicianului.

Sambata, 29 ianuarie, a avut loc parastasul lui Corneliu Vadim Tudor, fostul lider al Partidului Romania Mare si unul dintre cei mai controversati politicieni din istoria post-decembrista a tarii noastre. La 7 ani de la trecerea sa in nefiinta, fiica sa cea mare, Lidia, a vorbit despre situatia politica actuala din Romania si a precizat ca, desi sunt multi cei care ii dau dreptate tatalui sau, cu siguranta daca acesta ar fi trait acum l-ar fi considerat in continuare nebun.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3, Lidia Tudor a declarat ca “Uite ca vorbele nebunului Vadim s-au adeverit si i-a avertizat pe romani de atatea ori ca vom traversa aceasta perioada si ca toate aceste greutati ne vor ajunge, incat am ajuns acum in 2022 fara el, singuri la mana lor, cum ar veni, fara nimeni sa ne ajute, fara nimeni sa ne mai avertizeze, fara nimeni sa ne ia apararea si cu siguranta ar fi tunat si ar fi fulgerat in continuare.”

Subtitlu 1: Lidia Tudor, fiica lui Vadim Tudor, despre noile generatii de politicieni

Fiica fostului lider al PRM a precizat ca “noțiunea de patriotism” merită mai mult in Romania si ca apreciaza orice persoana care isi iubeste patria, dar “este nevoie de mult mai mult pentru a fi in politica romaneasca si pentru a ocupa scaunul unor persoane precum Corneliu Vadim Tudor, Adrian Păunescu si toti ceilalti din generatia tatalui meu.”

Lidia Tudor crede ca “cineva din noii nationalisti, din noii patrioti de serviciu se ridica la talia tatalui meu. Sub nicio forma. Nu cred asta. Si asta putem vedea cu totii cu ochiul liber. Adica trebuie numai sa urmarim un discurs al unui politician contemporan cu noi si un discurs al tatalui meu. Si vom vedea diferenta.”

Subtitlu 2: Corneliu Vadim Tudor – un om politic controversat

Corneliu Vadim Tudor a fost unul dintre cei mai controversati politicieni din istoria Romaniei post-decembriste. El a fost cunoscut pentru discursurile sale acerbe si pentru pozitia sa vehementa impotriva Uniunii Europene si a NATO, dar si pentru atitudinea sa ostila fata de minoritatile etnice din tara noastra.

Citește și  Mihai Bobonete despre divorţ. Am ratat criza de 40 de ani

Pe de alta parte, Vadim Tudor a fost unul dintre putinii politicieni care au acordat o atentie deosebita culturii si traditiilor romanesti, fiind unul dintre fondatorii revistei “Romania Mare” si unul dintre principalii promotori ai ideii de “romanitate”. In plus, el a fost unul dintre cei mai vocali critici ai coruptiei din politica romaneasca si un adevarat luptator impotriva abuzurilor si injustitiilor socio-economice.

Concluzie:

Desi Corneliu Vadim Tudor nu mai este printre noi de aproape 7 ani, amintirea si influenta sa inca se resimt in societatea romaneasca. Chiar daca opiniiile sale erau controversate si adesea respinse de majoritatea, Vadim Tudor a reprezentat o voce puternica si distincta in politica romaneasca, care a inspirat multe dintre generatiile care i-au urmat.

stiricalitative