Satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici și ești foarte aproape de Sibiu FOTO

Satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici și ești foarte aproape de Sibiu  FOTO

Mulți spun că România e țara tuturor posibilităților, dar semnificația este adesea negativă. Totuși, dacă privești partea bună, vei afla că este și țara în care se află satul unde mai multe case au fost scoase la vânzare cu 2000 de lei. Pare incredibil, dar cine a vrut să-şi cumpere o casă în această localitate de lângă Sibiu, a avut nevoie doar de un salariu mediu.

Dacă visezi să ai o casă la țară în România, într-o zonă pitorească, nu trebuie să te descurajezi gândindu-te că nu ai banii necesari. Există un sat lângă Sibiu în care casele s-au vândut chiar și pentru suma de 2000 de lei.

Gherdeal, satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei

Satul care a oferit case ”chilipir” se numește Gherdeal, și se află la limita cu județul Brașov. În prezent, mai are doar 7 locuitori, dar aici locuiau 112 familii, pe vremuri. Dacă vrei să ajungi în Gherdeal, ruta recomandată pentru peisajele ei este pe Valea Hârtibaciului, Sibiu – Agnita – Cincu – Bruiu – Gherdeal.

Din păcate, satul Gherdeal a fost părăsit de locuitorii săi, de-a lungul anilor. Pentru a atrage noi locuitori, preţurile la locuinţe au fost chiar şi de nivelul unui salariu mediu pe o lună.

Potrivit orade sibiu.ro, una dintre locuitoarele satului este Maria Tiuţ. Bătrâna a povestit că sașii care locuiau cândva în sat au lăsat moștenire biserica fortificată săsească și stilul caselor din partea de jos așezării.

„Cam 22-25 de milioane de lei vechi e o casă la noi”, spunea una dintre locuitoare, oferta fiind destul de tentantă, chiar dacă locuințele sunt mai ult ruine acum.

Când a fost creat, Gherdealul a aparţinut călugărilor cistercieni care aveau o mănăstire fortificată la Cârţa.

stiricalitative