Sfatul medicilor 50 ml ţuică sau palincă cu slănina şi ceapă pot întrece orice medicament

Sfatul medicilor 50 ml ţuică sau palincă cu slănina şi ceapă pot întrece orice medicament

Cercetările medicale au descoperit acţiunile pozitive ale produselor alimentare tradiţionale, fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. De ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici? 

S-a dovedit că slănina, consumatăcu moderație, întăreşte sistemul imunitar. Această calitate se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii. Dacă la toate acestea adaugăm ceapă, care doar ea conţine 36 de componenţi din tabelul lui Mendeleev, plus tradiţionala ţuică sau pălinca plină de vitamine şi cu puţin alcool cu efect vasodilalator, obţinem un cocktail de minerale, vitamine, acizi, baze şi alcool care devin, împreună mai puternice decât orice medicament, bineinţeles, consumate cu ponderaţie. 

Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular. Fumăorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puţină slănină, datorită faptului ca ea conţine seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial. Slănina încetineşte şi întoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.

Tuica poate combate bolile de inima 

 Biochimistii americani au dovedit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae, este regasita in tuica de pruna, in cantitati de 8 ori mai mari. Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inima. 

Este prezenta in alte 120 de medicamente naturiste diferite, cu rol in prevenirea arterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe in SUA, Canada si Marea Britanie (depasesc in medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile). Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inima cauzate de arteroscleroza. Acest tip de profilaxie are un pret de 14.000 de ori mai mic decat in cazul unei medicatii naturiste cu extract de cactus, ambalat in SUA. 

Citește și  Refuzul românilor de a deschide ușa preoților

Tuica – remediu antianemic 

Cercetatorii germani au descoperit ca in extractele distilate de pruna exista 6 tipuri de substante cerute de celulele rosii sanguine, rapid absorbabile in stomac, o data cu vaporii de alcool. Aceste substanțe, prezente din abundență in tuica, pot creste cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). In plus, țuica de pruna are un bogat conținut in fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele rosii. Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca anemia se previne cu tuica, in lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic. Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna poate avea efecte nefaste chiar si pentru un organism sanatos. 

Citește și  Laurette a cerut ajutor de la stat. Nu își mai poate întreține singură fiica Poate mă încadrez la 300 de lei pe lună

Reglarea functiilor hepatice 

Tuica de pruna slaba contine o anumita cantitate de vitamine A, B, C, D1 si D2, nedegradate termic si absorbabile intestinal, cu o eficienta crescuta, atunci cand temperatura bauturii este apropiata de cea a sangelui (37,5 grade Celsius). Acesta este un motiv pentru care tuica de pruna fiarta, nu foarte fierbinte, este, in ciuda celor crezute, benefica functiilor hepatice, avide in anotimpul rece de vitamine si saruri (sunt exclusi) cei care sufera de afectiuni hepatice cauzate de alcoolism). Se recomanda tuica de pruna slaba in dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatica (disfunctii ale ficatului cauzate de slaba irigare cu sange a acestuia), constipatii cauzate de factori alimentari. 

Precautii legate de consumul de tuica 

1. Tuica de pruna poate avea efecte magice pentru sanatate numai in conditiile in care este preparata curat. 

2. Nu se recomanda ca „terapia cu tuica” sa devina un obicei. Aceasta „traditie” se poate usor transforma intr-un viciu extrem de periculos. 

3. A mari doza terapeutica de tuica poate conduce la alcoolism. Priviti tuica drept un medicament si aveti fata de ea atitudinea care se impune

stiricalitative