Liam Neeson și-a deconecta soția de la aparatele care o țineau în viață

Liam Neeson și-a deconecta soția de la aparatele care o țineau în viață

Cu 11 ani în urmă, actorul Liam Neeson (68 de ani) și-a deconectat soția, pe actrița Natasha Richardson, de la aparatele care o țineau în viață.

Natasha, atunci în vârstă de 45 de ani, a murit în urma unui accident de schi, refuzând să fie îngrijită medical.

În anul 2009, actrița se afla într-o vacanță în Quebec, Canada. Schia alături de un instructor, pe o pârtie de începători, când a căzut și s-a lovit la cap.

Imediat după incident, actrița a refuzat îngrijirile medicale. „Am vorbit cu ea și mi-a spus: «Oh, dragule. M-am împiedicat și am căzut în zăpadă».

Așa a descris ea ce s-a întâmplat”, povestea în trecut actorul, despre ultima conversație cu soția sa. Actrița suferise însă o hemoragie intracraniană.

Liam Neeson și-a deconecta soția de la aparatele care o țineau în viațăZburând direct din Toronto, unde se afla pe platourile de filmare ale unei noi producții, actorul avea să afle că soția sa este în comă.

Citește și  Fotografia cu o agentă postată de sindicatul polițiștilor a stârnit controverse

„Mi s-a spus că e în moarte cerebrală. După ce am văzut radiografia, am zis „Wow”. Evident, era ținută în viață de aparate.

M-am dus la ea și i-am spus că o iubesc. I-am zis: «Scumpo, nu o să-ți revii după asta.

Te-ai lovit la cap. Nu știu dacă mă auzi, dar asta ți s-a întâmplat»”, mai spunea în trecut actorul.

Întoarsă în New York, Natasha a fost deconectată de la aparate. Liam Neeson a mărturisit că aceasta a fost decizia soției sale.

„Am făcut un pact, anterior. Dacă unul dintre noi ajunge în stare vegetativă, celălalt trebuie să ia decizia.”

Citește și  Alain Delon vrea să fie eutanasiat Mi se pare logic și natural

Organele soției sale au salvat alte 3 vieți, căci actrița era donator de organe. „Am donat trei dintre organele ei, așa că a salvat 3 oameni.

Inima ei, rinichii și ficatul au fost donate. Cred că ar fi fost încântată și bucuroasă de asta”, a mai precizat actorul. Perechea are doi fii împreună, Michael (25 de ani) și Daniel (27 de ani).

În cei 11 ani de la decesul soției sale, actorul a mai avut două relații, însă niciuna de durată. Liam a admis că încă nu s-a împăcat cu moartea partenerei lui de viață.

Foto: Profimediaimages.ro

stiricalitative