Așa faci cei mai buni ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop
Lista de ingrediente:
7 ardei graşi1 ardei
2 morcovi2 cepe
150 g orez3 roşii
boia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingură de făină1 linguriţă de vegetapătrunjel
Cum se prepara:
Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe.
Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.
Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii.
La final, adăugăm sare, piper după gust.
Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă.
Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.
Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos.
Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi, împreună cu sos.