ANM a emis cod galben în mai multe județe. Vremea se schimbă se anunță grindină și vijeliiANM a emis sâmbătă la ora 10.00 o avertizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică cu ploi descărcări electrice și grindină

ANM a emis cod galben în mai multe județe. Vremea se schimbă se anunță grindină și vijeliiANM a emis sâmbătă la ora 10.00 o avertizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică cu ploi descărcări electrice și grindină

Avertizarea Agenției Naționale de Meteorologie este valabilă până sâmbătă seara, la orele 22.00. Sunt afectate mai multe județe din jumătatea de vest a țării, din zonele Crișana, Maramureș și Transilvania. În Capitală vremea se anunță plăcută însă, cu vânt moderat.

Meteorologii de la ANM au emis sâmbătă dimineața, la orele 10.00, o avertizare de cod galben pentru mai multe județe din vestul țării. Avertizarea vizează instabilitate atmosferică cu ploi, descărcări electrice și grindină.

Avertizarea ANM este valabilă sâmbătă, de la ora 12.00, până la orele 22.00. „În zonele montane, în Crișana și local în Maramureș și Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze în general de 55…65 km/h), averse, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, a transmis ANM.

Citește și  Prima declarație a omului de afaceri Zsolt Csergo despre divorțul de Nicoleta Luciu

Tot sâmbătă, meteorologii ANM au mai emis o avertizare de cod galben privind intensificări ale vântului pentru zona de litoral a județului Tulcea. Avertizarea aceasta este valabilă de la ora 10.15 și până în după-amiaza acestei zile, la orele 16.00.

„Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe; se vor semnala intensificări locale ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Meteorologie.

Dacă în jumătatea de vest a țării se anunță ploi cu descărcări electrice și grindină, pentru Capitală, vremea în ziua de sâmbătă se anunță deosebit de plăcută, cu temperaturi maxime de până la 28 de grade Celsius, și minime de 14 grade.

„Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (viteze în general de 35…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 27 -28 de grade”, arată prognoza ANM pentru București.

Vremea se anunță și mai frumoasă în ziua de duminică în Capitală, acolo unde sunt așteptate temperaturi maxime de 28 de grade, cu cer mai mult senin. Luni, cerul va fi mai mult variabil, însă temperatura în aer se va menține la valori ridicate.

stiricalitative