Data de intrare a pensiilor pe iunie 2024 Când vin banii

Data de intrare a pensiilor pe iunie 2024 Când vin banii

Pensiile pentru luna iunie 2024 sunt pe cale să fie virate, iar mulți pensionari își pun întrebarea dacă banii vor fi virați prin poștă sau direct pe card. Poșta Română a decis să anticipeze plata pensiilor în luna mai, din cauza sărbătorilor, iar acum se așteaptă cu nerăbdare să afle când vor primi pensia pe luna iunie.

Conform informațiilor oferite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, distribuirea pensiilor pentru luna iunie 2024 va începe pe data de 3 iunie (luni), respectând termenul stabilit. Banii vor fi virați și distribuiți după weekendul care include zilele de 1 și 2 iunie.

Potrivit calendarului oficial, pensiile vor fi achitate prin poștă în intervalul 1-15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor. În cazul pensionarilor care primesc banii pe card, aceștia vor fi disponibili în jurul datei de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Pentru pensionarii care nu se află la domiciliu atunci când sunt livrate pensiile, drepturile bănești și documentele de plată pot fi ridicate de la ghișeele poștale în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Citește și  Comunitatea medicală argeșeană în doliu: Dr. Gabriela Oncescu a decedat

Astfel, pensionarii sunt sfătuiți să fie atenți la datele de distribuire a pensiilor și să se asigure că sunt acasă atunci când acestea sunt livrate sau să ridice banii de la ghișeele poștale în termenul stabilit. Este important ca toți beneficiarii de pensii să fie informați cu privire la modalitatea de plată aleasă (prin poștă sau pe card) și să respecte termenele stabilite pentru a evita eventuale neplăceri sau întârzieri în primirea drepturilor bănești.

stiricalitative