Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești către Maica Domnului pe 8 septembrie ziua în care se deschid cerurile și dorințele sunt ascultate
Pe data de 8 septembrie, credincioșii creștin ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, sau Sfânta Maria Mică, așa cum este cunoscută popular această sărbătoare.
Nașterea Maicii Domnului este una dintre cele mai mari sărbători ale toamnei și este o zi în care rugăciunile mamelor sunt mai ascultate ca oricând. Conform tradiției, în această zi mamele se roagă pentru sănătatea și protecția copiilor lor.
Părinții Fecioarei Maria, Ioachim și Ana, ajunseseră deja la o vârstă înaintată fără să aibă copii, iar oamenii din jur îi priveau ca fiind blestemați din cauza acestui fapt. Totuși, amândoi erau extrem de credincioși. Ana, se ruga lui Dumnezeu, spunând:
“Doamne, Atottiitorule, Cel ce numai cu cuvântul ai făcut cerul și pământul și toate câte se văd; Cel ce ai zis făpturilor Tale să trăiască și să se înmulțească; Cel ce ai binecuvântat pe Sarra, soția lui Avraam și ea a născut pe Isaac la bătrânețe și ai dăruit Anei fiu pe Samuel prorocul, dă-mi și mie roadă pântecelui și nu lăsa să fiu de ocară între oameni, că, de voi naște fiu sau fiică, îl voi închina Ție cu toată inima și-l voi da să slujească în biserica slavei Tale”.
La scurtă vreme, Îngerul Gavriil li s-a arătat celor doi, spunând că rugăciunea le-a fost ascultată și că acest prunc se va umple de Duh Sfant si va fi ales de Dumnezeu. La vârsta de trei ani, Fecioara Maria a fost dusă la templu, la Ierusalim, unde a rămas până în perioada adolescenței.
Atunci când tot Îngerul Gavriil a anunțat-o pe Fecioară că-l va naște pe Fiul lui Dumnezeu, Fecioara Maria era logodită cu Iosif. Biserica o cinstește pe Fecioara Maria deoarece aceasta a rămas prin minune fecioară în timpul conceperii şi naşterii lui Iisus Hristos.
“Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
n numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).
Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”
Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.
Sfântă Marie, Maică de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre.
Amin!”