Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi începând cu luna octombrie.

Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi începând cu luna octombrie.

Această inițiativă a fost întâmpinată cu bucurie și apreciere de către pensionari, reprezentând o mână de ajutor binevenită în fața dificultăților financiare cu care se confruntă în ultima vreme. Într-o perioadă în care costurile de trai cresc constant, iar pensiile rămân neschimbate, acest sprijin financiar suplimentar vine ca un veritabil salvator pentru bătrânii care luptă să-și asigure un nivel de trai decent.

O nouă inițiativă de sprijin financiar pentru pensionari

Conform anunțului făcut de conducerea Casei de Pensii, această măsură vine în ajutorul pensionarilor cu venituri cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei lunar. Astfel, cei cu pensii sub 1.500 de lei vor primi o suplimentare, în timp ce și cei cu pensii ce depășesc 2.000 de lei se vor bucura de acest sprijin din partea statului.

Potrivit informațiilor din Deșteptarea, beneficiile financiare variază în funcție de cuantumul pensiei.

De exemplu, pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei vor primi un ajutor în valoare de 1000 de lei, distribuit în două tranșe, câte una în luna ianuarie și cealaltă în luna octombrie.

În conformitate cu noile reglementări, pensionarii cu venituri cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei vor beneficia de un ajutor în valoare de 800 de lei, distribuit în două tranșe egale. Totodată, pentru cei cu pensii între 2.500 și 3.000 de lei, sprijinul financiar acordat este de 600 de lei, împărțit în aceleași două tranșe, în luna ianuarie și, respectiv, în luna octombrie.

stiricalitative