Bancul zilei

Bancul zilei

În peisajul cultural românesc, figura lui Bula a devenit un adevărat simbol al umorului și al abilității de a râde de sine. Bancurile cu Bula au pătruns adânc în inimile și mințile oamenilor, oferind momente de bucurie și amuzament într-o varietate de situații. Astfel, este inevitabil să nu ne întrebăm: cine este Bula și de ce a devenit atât de îndrăgit în cultura noastră? Un barbat se casatoreste si vine acasa isi ia sotia si soacra si le zice:

– Fiti atente sa va zic programul meu. Cand vin acasa vreau sa mananc si vreau sa gasesc mancarea nici prea calda nici prea rece.

La care sotia: ietete! La care soacra:ietete!

La care barbatul: Nici un ietete, eu sunt barbatul eu comand.

– Dupa ce mananc vreau sa fac baie si vreau sa gasesc apa nici prea calda nici prea rece in cada.

La care sotia: ietete!

La care soacra: ietete! La care barbatul: Nici un ietete, eu sunt barbatul eu comand.

– Dupa ce fac baie vrea sa imi citesc ziarul si vrea la fotoliu sa imi aduceti papucii de casa.

La care sotia: Ietete! La care soacra: Ietete!

La care barbatul: Nici un ietete, eu sunt barbatul eu comand.

– Dupa ce imi citesc ziarul vreau sa ma culc, pana la 12 noaptea dorm cu sotia, dupa 12 noaptea dorm cu soacra.

Citește și  Forme de plural interesante în limba română

La care sotia: ietete!

La care soacra:Nici un ietete, el este barbatul el comanda.

––––––––––––––––

O tânără în tren are dureri de dinți, un tânăr de lângă ea îi spune: – Dacă o să vă sărut, o să vă treacă imediat durerea. Un bătrânel din compartiment… – Tratamentul dumitale este bun și pentru hemoroizi?

–––––-

„În a doua zi de Paște, Bulă intră în bar, foarte fericit. – De băut la toată lumea. Fac cinste! Mi s-a născut un fiu! – Ce greutate? – 4 kg! – Lungime? – 53 cm! – Cum se simte soţia? – Ea încă nu ştie!”, a fost bancul de astăzi.

Un ardelean cosea linistit pe un deal situat langa satul lui natal. Si cum muncea el linistit, aude o voce: -Mai Vasileeeeee! Vino repede acasa ca ti-a murit sora! Ardeleanul lasa linistit munca si se indreapta spre casa. Merge el vreo 500 m si apoi exclama: – Oooo, ce teapa am luat, doar eu n-am nici o sora!, asa ca se intoarce la munca. Dupa cateva minute, iar aude o voce: -Vasileeeee, vino ma repede ca ti-a murit soacra! Sta ardeleanul si se gandeste putin, apoi se indrepta linistit catre casa. Dupa 10 minute isi da seama ca el nu are nici soacra, asa ca se intoarce linistit la munca. Dupa alte 10 minute, aude iar o voce dinspre sat: -Vasileeeee, vino repede ca ti-a luat foc casa! Sta ardeleanul si-si spune in gand:Ba, io sora n-am, soacra n-am, dar casa am, asa ca pleaca linistit spre sat. Merge el agale si cand ajunge in sat isi spune: -Aoleu ce prost sint, pe mine nu ma cheama Vasile.

stiricalitative