Ce NU este bine să faci în noaptea de Înviere

Ce NU este bine să faci în noaptea de Înviere

Noaptea de Înviere – Sâmbăta Mare sau Sâmbăta Paștelui este o zi plină de superstiții, tradiții și obiceiuri pe care bătrânii spun că trebuie să le păstrăm cu sfințenie, pentru ca în tot anul să ne meargă bine și să avem împliniri.

Potrivit tradiției, în Sâmbăta Mare, gospodinele pregătesc gustoasele preparate pentru Paște și tot atunci se sacrifică mieii. Pentru ca toți membrii familiei să fie sănătăși în timpul anului, se adună toate resturile după ce se taie mielul și se îngroapă la rădăcina unui măr sănătos.

Dacă în Săptămâna Mare este bine ca toți credincioșii să poarte haine de doliu, în ziua de Înviere, se vor lua haine noi, câ mai deschise la culoare. Superstiția spune că fiecare femeie trebuie să aibă măcar o cămașă nouă, iar bărbații o pălărie.

Tot tradiția ne spune că pentru a avea parte de tot ceee ce vă doriți, în noaptea de Înviere, când cerurile se deschid, nimeni nu are voie să doarmă. De asemenea, ca să fiți feriți de dureri de dinți și măsele, când se trag clopotele, țineți între dinți un obiect de fier.

Citește și  SE DAU 500 de lei chiar de astăzi

Întrucâ ouăle roșii apără de tot ce este rău, coaja acestora trebuie îngropată în pământ. În schimb, fetele necăsătorite, dacă păstrează cojile de ouă își grăbesc căsătoria. Se spune că în cele trei zile de Paște în cer, ard nevăzute, trei candele uriașe.

stiricalitative