Nadia Comăneci 44 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii

Nadia Comăneci 44 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii

Anul acesta marc̦ează un moment de referință în istoria sportului mondial, deoarece se împlinesc 44 de ani de la performanța legendarei Nadia Comăneci, care a obținut primul 10 din istoria gimnasticii artistice, perturbând complet sistemul electronic de punctuare.

De atunci, fosta mare gimnastă s-a întors de multe ori la Montreal, orașul care a consacrat-o la nivel mondial în timpul Jocurilor Olimpice din 1976, însă niciodată nu a revenit în sala în care a concurat și a câștigat trei medalii de aur, una de argint și una de bronz.

“Nu pot să cred că au trecut atâtia ani. Parcă a fost ieri. Trăiesc o mulțime de emoții, pentru că acum înțeleg mult mai multe decât la vârsta de 14 ani. Chiar dacă este o senzație frumoasă și emoționantă, cele mai intense sentimente le-am trăit tot atunci”, a mărturisit Nadia.

Marea campioană a fost cuprinsă de lacrimi în timpul acestei declarații.

A mărturisit că nu se simte confortabil cu gândul că a ieșit la pensie, deoarece se simte “îmbătrânită”.

Nadia Comăneci beneficiază de o pensie considerabilă. Fosta gimnastă, câștigătoare a cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 și Moscova din 1980, primeste lunar o pensie de la statul român în valoare de 13.149 de lei, echivalentul a aproximativ 3.200 de dolari americani.

Citește și  CAZ RARISIM ÎN CLUJ AMENDĂ DE 1.745 DE LEI PENTRU UN BICICLIST. CE ERA ÎN NEREGULĂ CU BICICLETA LUI

Articolul prezintă emoțiile și gandurile celebrei gimnaste Nadia Comăneci cu ocazia împlinirii a 44 de ani de la primul 10 obținut în gimnastica artistică. Nadia s-a încărcat de emoții revenind în Montreal și a mărturisit fată de presă că nu se simt confortabil cu statutul de pensionară, dar și că se simte îmbătrânită.

stiricalitative