Cine va moșteni averea lui Ion Iliescu

Cine va moșteni averea lui Ion Iliescu

Cine moşteneşte averea lui Ion Iliescu? Misterul din spatele unei vieţi discreteAverea lui Ion Iliescu este subiectul unui mister care fascinează mulți români. Fostul președinte, cunoscut pentru discreția sa, nu are copii biologici, dar există un tânăr care a fost adoptat de acesta în anii ’70. Acesta este Mihai Bujor Sion, care a devenit o figură importantă în viața lui Iliescu și se pare că va moșteni averea sa.[read more]Întrebarea legată de moștenirea lui Ion Iliescu a devenit un subiect de interes pentru mulți români. Fostul președinte și soția sa, Nina, nu au avut copii biologici, dar au adoptat un copil “de suflet” în anii ’70. Acest copil se numește Mihai Bujor Sion și a rămas orfan după un tragic accident aviatic în vremea comunismului.

Ion Iliescu și Nina s-au cunoscut în adolescență și și-au împărtășit o dramă comună – pierderea tatălui la o vârstă fragedă. Dragostea lor a început în Grădina Cișmigiu, un loc care le-a rămas în suflet. Deși nu au avut norocul să aibă un copil biologic, Ion Iliescu a luat sub aripa sa protectoră pe Mihai Bujor Sion, un tânăr orfan care a rămas fără ambii părinți în urma acelui accident tragic.

Potrivit ziarului Cotidianul, deși nu a fost oficial înfiat, Ion Iliescu l-a tratat pe Mihai Bujor Sion ca pe propriul său fiu și i-a fost tutore și mentor. După ce a devenit președinte al României, Iliescu l-a chemat pe Sion la Palatul Cotroceni, numindu-l inițial șef al Cancelariei Prezidențiale și ulterior consilier prezidențial pe probleme economice. Sion a ocupat o serie de funcții în timpul mandatului lui Iliescu și s-a orientat mai târziu către diplomatie.

Moștenitorul discret al lui Ion Iliescu

Pe lângă cariera sa în politică, Mihai Bujor Sion a avut și o viață personală interesantă. S-a căsătorit cu faimoasa actriță Ioana Pavelescu, mama Mariei Marinescu. Cei doi au avut o poveste de dragoste care a durat mai bine de 20 de ani, dar s-au despărțit ulterior. A fost apoi căutat de Laura Maria Iordache, o tânără de doar 24 de ani care a devenit cunoscută după participarea în emisiunea Next Top Model.

Se pare că Mihai Bujor Sion este cel care va moșteni averea lui Ion Iliescu, fiind considerat de acesta ca un fiu. Averea fostului președinte este un subiect de speculații, dar este sigur că acesta beneficiază de o pensie frumoasă. În fiecare lună, Iliescu primește o indemnizație în valoare de 5.331 de lei pentru faptul că a ocupat funcția supremă în stat, iar pensia sa lunară este de 3.916 lei. Astfel, veniturile sale cumulate ajung la 9.242 lei pe lună.

Citește și  Doliu in muzica populara romaneasca. S-a stins fulgerator privighetoarea Gorjului Ai ales sa mergi si sa canti ingerilor de acum

Ion Iliescu a condus România de trei ori în calitate de președinte, având un mandat între 1989 și 1992 ca președinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale, apoi între 1992 și 1996 și din nou între 2000 și 2004. În afară de cariera politică, Iliescu a fost senator din partea PSD între 1996 și 2000 și din nou între 2004 și 2008. În prezent, el deține titlul de președinte de onoare al PSD.

Concluzie

Ion Iliescu a fost mereu un politician discret, iar moștenirea sa rămâne învăluită în mister. Cu toate acestea, Mihai Bujor Sion pare să fie cel care se bucură de încrederea și afecțiunea fostului președinte, fiind considerat drept “fiul” său adoptiv. Averea lui Iliescu, împreună cu o pensie frumoasă, se pare că va fi moștenită de Sion, un tânăr care a avut o carieră de succes în politică și diplomatia și a avut o viață personală interesantă.

stiricalitative