Baciu prezinta noua formula de calcul a pensiilor

Baciu prezinta noua formula de calcul a pensiilor

Daniel Baciu, Salvatorul Pensilor – Recalcularea Pensiilor în România

Daniel Baciu, în calitatea sa de șef al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a prezentat în direct la Antena 3 CNN un model de calcul pentru noua formulă de calcul a pensiilor. Acest moment a fost crucial pentru clarificarea modului în care se va aplica noua legislație referitoare la pensii și pentru a oferi românilor înțelegerea necesară asupra noilor modificări. Cum se calculează pensia, de fapt? Baciu a detaliat fiecare aspect al noii formule de calcul, inclusiv momentul în care noile decizii de pensionare vor fi tipărite pentru români.

Recalcularea pensiilor în baza noii formule de calculÎn cadrul expunerii sale, Daniel Baciu a prezentat un exemplu concret pentru a ilustra modul în care va funcționa noua formulă de calcul a pensiilor. Acest exemplu a fost cel al unui tâmplar pensionar, care primește o pensie lunară de 2.192 de lei și a acumulat un stagiu contributiv de 36 de ani. Baciu a explicat că pentru determinarea punctelor de stabilitate se folosește exclusiv stagiul de cotizare contributiv, care include doar primele două componente: condiții normale și condiții de grupă. Astfel, tâmplarul pensionar a avut un număr total de puncte de 44,73073, ceea ce a dus la o majorare a pensiei lunare de la 2.192 de lei la 3.624 de lei, o diferență de 1.432 lei în plus.

Recalcularea pensiilor – transparență și siguranță pentru pensionariDaniel Baciu a asigurat publicul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării pensiilor conform noii formule. El a subliniat că procedura de recalculare va începe odată ce normele vor fi semnate și software-ul va fi actualizat conform noilor prevederi legale. De asemenea, Baciu a menționat că o decizie de pensionare va include informații esențiale pentru pensionari, cum ar fi numărul total de puncte, valoarea punctului de referință și stagiul de cotizare. Recalcularea pensiilor se va face într-un mod extrem de transparent, iar sporurile și al 13-lea salariu vor fi luate în calcul începând cu 1 septembrie, cu condiția să se achite contribuțiile sociale pentru acestea.

Citește și  Amza Pellea a murit de cancer la 53 de ani. Viciul care l-a ucis și povestea iradierii

În luna septembrie, românii își vor primi pensiile recalculate conform noii formule de calcul, iar Daniel Baciu a asigurat că toate procedurile vor fi respectate conform prevederilor legale. Prin aceste măsuri, se urmărește creșterea transparenței și siguranței în ceea ce privește recalcularea pensiilor, iar pensionarii vor beneficia de drepturile lor conform noilor norme în vigoare.

stiricalitative