CNA retrage licențele a patru televiziuni din România

CNA retrage licențele a patru televiziuni din România

S-a facut anuntul oficial cu privinta la disparitia mai multor posturi TV din tara noastra. Compania Clever a decis retragerea a patru televiziuni din grila, dintr-un total de opt proiecte de televiziune programate pentru lansare. Aceasta decizie a fost luata la solicitarea CNA, iar acum se pune intrebarea: care sunt posturile TV romanesti care dispar si cu ce vor fi inlocuite?

Compania Clever Business Transilvania a renuntat la lansarea a patru proiecte de televiziune pentru care primise licenta de la CNA in 2022. Cele patru posturi TV sunt Prima Show, Prima Wild, Prima Shop 24 si Prima Traditional Music. Acestea fac parte dintr-un numar total de opt televiziuni pe care Clever avea in plan sa le lanseze, dar care acum vor fi scoase din grila.

CNA a discutat in sedinta publica posibilitatea retragerii celor patru licente, la cererea Clever Business Transilvania. Reprezentantii companiei au declarat ca intentionau sa lanseze aceste proiecte, insa au nevoie de mai mult timp pentru a procura echipamente si continutul necesar. Totodata, Clever a solicitat CNA prelungirea termenelor de intrare in emisie pentru alte doua proiecte de televiziune: Prima History si Prima Food&Travel.

Conform legislatiei audiovizuale, o televiziune are la dispozitie un an pentru a se lansa, dar poate beneficia de doua prelungiri a cate sase luni fiecare. Prima History si Prima Food&Travel se afla la cea de-a doua prelungire de sase luni pentru intrarea in functiune.

Citește și  Ai experimentat vreodată că chiar și după ce te-ai străduit atât de mult lucrurile nu au mers așa cum ai plănuit

CNA a exprimat ingrijorare cu privire la strategia de dezvoltare a Clever si a intrebat cine le face strategia, desi reprezentantii companiei au explicat ca au prioritizat lansarea unor proiecte in detrimentul altora. La final, Alina Loghin, reprezentanta Clever, a mentionat ca cele doua canale sunt in linie dreapta si ca celelalte proiecte sunt luate in considerare pentru viitor, dar necesita mai mult timp pentru a putea fi lansate eficient.

stiricalitative