Doliu în lumea teatrului românesc Anda Caropol o îndrăgită actriță de la Teatrul Nottara a murit

Doliu în lumea teatrului românesc Anda Caropol o îndrăgită actriță de la Teatrul Nottara a murit

Doliu în lumea teatrului românesc! O cunoscută actriță de la Teatrul Nottara din Capitală și-a pierdut viața la 84 de ani.

Anda Caropol a murit la 84 de ani, lăsând un gol uriaș în inimile celor care au cunoscut-o. A fost o actriță foarte îndrăgită, extrem de pasionată, care s-a dedicat profesiei sale. A avut numeroase roluri cu care a impresionat publicul de fiecare dată.

Anda Caropol făcea parte din echipa Teatrului Nottara, iar colegii sunt foarte afectați de vestea trecerii ei în neființă.

„A suferit de o boală incurabilă, TEATRUL. De-a lungul carierei a fost profesionistă, nu și-a încurcat colegii, a fost cinstită cu profesia pe care și-a ales-o şi pe care a iubit-o şi pe care s-a bucurat să o facă până nu demult. O să ne lipsiți, minunată doamnă! Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a scris o apropiată a artistei, pe Facebook.

Citește și  Emil Rengle s-a logodit cu iubitul lui Alejandro Fernandez Cum arată inelele de logodnă

Anda Caropol s-a descris mereu ca fiind o persoană timidă, modestă, muncitoare și foarte perseverentă.

„Am fost mereu timidă și foarte, foarte modestă. Dar am fost muncitoare și perseverentă. Nu m-am luptat niciodată pentru vreun rol. Nici pentru rolul Ofelia nu m-am luptat, deși mi l-am dorit foarte tare. Și mai erau două actrițe atunci în teatru, care l-ar fi putut obține. Dar regizorul Dinu Cernescu până la urmă m-a preferat pe mine. Nu mi-am propus niciodată să reușesc. Am muncit toată viața cu pasiune și dăruire, fără să mă gândesc sau să aștept de undeva vreo recompensă. Rolurile au venit ele la mine”, a spus Anda Caropol despre ea însăși.

Citește și  Elena Udrea e cea mai fericită Adrian Alexandrov a anunțat personal

A absolvit în anul 1960 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea Arta actorului, la clasa profesorului A. Pop Marţian. Din anul 1964, anul când la conducerea Teatrului Nottara a venit Horia Lovinescu, Anda Caropol a început să apară pe afişele de pe bulevard. A debutat în „Sonet pentru o păpuşă“ de Sergiu Fărcăşan, în regia lui Lucian Giurchescu, chiar în 1964.

stiricalitative